2024-09-16
Jag for ner till bror

Nu blir Karin Smirnoffs älskade och framgångsrika roman Jag for ner till bror äntligen tv-serie för SVT. Arbetet med att tillsätta huvudrollerna pågår och inspelningen drar igång i Norrbotten i februari nästa år. För regin svarar Sanna Lenken som också står bakom hyllade SVT-serierna Tunna blå linjen och Smärtpunkten. Karin Arrhenius (prisbelönade Händelser vid vatten) har skrivit manus.

Jag for ner till bror är en spännande och starkt berörande historia som följer Jana Kippo, som efter många år återvänder till sin hemby i Västerbotten för att rädda sin alkoholiserade tvillingbror. I en värld fylld av gamla minnen och dolda hemligheter förälskar sig Jana i en man som påstås ha dödat sin fru Maria, kvinnan som även var hennes brors stora kärlek. Men vem var Maria, som Jana aldrig tidigare hört talas om? Och hur dog hon egentligen? Ju mer indragen Jana blir, desto mer tvingas hon konfrontera sina egna förträngda minnen från sin uppväxt. 

Romanen har blivit en stor framgång både i Sverige och internationellt och har etablerat sig som den mest sålda romanen i Sverige de senaste fem åren. 

–  Det ska bli en spännande utmaning att gestalta Karin Smirnoffs originella och fantastiska roman. Jag ska göra allt jag kan för att förvalta berättelsen och göra den lika drabbande som romanen, säger regissören Sanna Lenken.

Filmlance producerar i en samproduktion med SVT och Filmpool Nord.  Anna Wallmark är seriens producent på Filmlance. Exekutiv producent på SVT är Amna Maksumic.  Nordisk Film svarar för den internationella distributionen. Serien i fyra avsnitt planeras ha premiär i SVT och på SVT Play senhösten 2025.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *