2024-09-16
Några som är med i Vägen till ingenstans står och vinkar in mot kameran och är glada.

I augusti hade Johan Palmgrens ”Vägen till ingenstans” – om livet längs en väg man inte kan komma till och byarna där tiden stannat – sin urpremiär på Way Out West och galapremiär vid vägen i Kattuvuoma vid familjen Stöckels lada. Nu tar Johan sin film på turné till utvalda orter innan den går upp på biograferna den 11 oktober.

– Efter att ha filmat längs vägen i tre års tid är det helt magiskt att äntligen få dela filmen med biopubliken, och att se reaktionerna från de medverkande och lokalborna vid galapremiären var verkligen oförglömligt och gick rakt in i hjärtat, säger Johan Palmgren i ett pressmeddelande.

Turnéplan

  • Fredag 6/9 –k l 18:00 – Kiruna Aurora – Stadshustorget 10
  • Söndag 8/9 – kl 16:10 – Royalbiografen Luleå – Nygatan 1
  • Måndag 9/9 – kl 19:00 – Jokkmokks Folkets Hus – Föreningsgatan 8
  • Tisdag 10/9 – kl 18:00 – Bio 3:an i Piteå – Hamngatan 52
  • Onsdag 11 /9 – kl 18:00 – Folkets Bio Umeå – Västra Strandgatan 8A
  • Lördag 28/9 – kl 17:00 –Urkraft Filmfestival i Skellefteå, Sara Kulturhus – Kanalgatan 43B / Södra Järnvägsgatan 44

Om ”Vägen till ingenstans”

För att komma till vägen där tiden stannat måste man korsa den mycket djupa och tidvis mycket farliga sjön Torneträsk där många har drunknat genom åren. Här lever människor från alla generationer – unga som gamla – nära naturen och isolerade från omvärlden. Vägen byggdes i mitten av 50-talet och skulle gå från Kiruna till Norge, men arbetet avbröts och nu ligger en ensam vägstump på två mil utslängd mitt ute i vildmarken långt upp i Sverige. Under tre år följde Johan Palmgren det stillsamma men samtidigt händelserika livet i byarna längs den märkliga vägen ovanför polcirkeln norr om Torneträsk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *