Netflix vinterviken

Netflix Vinterviken – en modern tolkning av Mats Wahls hyllade roman – har global premiär på streamingtjänsten den 8 september. Premiärdatumet offentliggjordes idag tillsammans med en trailer till filmen.

I Vinterviken syns de två unga talangerna Elsa Öhrn, debuterande skådepelare som tidigare utsetts till stjärnskott av Dagens Nyheter, som Elisabeth och Mustapha Aarab, tidigare medverkande i tv-serien Björnstad, som John-John. I övriga roller syns bland andra Magnus Krepper, Loreen, Marika Lagercrantz, Albin Grenholm, Otto Hargne, Simon Mezher, Jonay Pineda Skallak och Elsa Bergström Terent.

Victor Leksells kommande singel ”Eld & Lågor” är filmens ledmotiv och premiärspelas exklusivt i trailern.

Filmen är en modern tolkning av Mats Wahls hyllade roman Vinterviken som släpptes 1993.

Berättelsen utspelas i Stockholm år 2021 och kretsar runt en kärlekshistoria mellan Elisabeth och John-John. De två ungdomarna växer upp i Stockholm, men lever helt olika liv – ekonomiskt, socialt och kulturellt. Men deras två världar kolliderar när de börjar i samma gymnasieklass.

Vinterviken har global premiär på Netflix 8 september och kommer till SVT under 2022.

Vinterviken är en samproduktion mellan Filmlance, Netflix och Sveriges Television. Filmen är regisserad av Alexis Almström, skriven av Dunja Vujovic och producerad av Teresa Alldén.

Få med dig senaste nytt inom filmvärlden, och tips på bra serier här på Filmextra!

By admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *