Kristallgalan 2021

Nyligen listade vi Viaplays nomineringar till Kristallgalan 2021. Nu sammanställer vi även alla till Discovery+ som under det senaste åren satsat enormt på originalproduktioner. Och satsningen har även lönat sig. Många av serierna har fått stor genomslagkraft runt om i Sverige, från dramat Alla utom vi till underhållningsprogrammet Alla mot alla med Filip och Fredrik. Båda serierna är nu också nominerade tillsammans med flera andra.

Se alla nominerade Discovery+ original inför Kristallgalan 2021:

Kategori: Årets dokusåpa

Hide and seek

Joakim och Jonna Lundell bjuder in 24 av våra största influencers till ett kusligt slott för att tävla i Sveriges läskigaste kurragömma. Bland hemska hemligheter, en galen familj och fyra skräckfyllda våningar. Originalserien Hide and seek är en vidareutveckling av Joakim Lundells Youtubesuccé Kurragömma, som under hösten blev en av de mest streamade svenska programmen på Youtube hittills.

Producent: Joakim Lundell och Jonas Bergström/ITV Studios

Ensam i vildmarken

Vem klarar sig längst – ensam i vildmarken? Ensam i vildmarken är baserat på den prisbelönta amerikanska serien Alone från History Channel. I den svenska versionen av programmet har deltagarna begett sig till den nordnorska vildmarken. Där möts de av en fantastisk natur med vida slätter, höga berg och ett av Europas mest spännande djurliv. I en sista kraftmätning ställs de två finalisterna öga mot öga mot naturens råstyrka. Endast en kan stå som vinnare – ensam i vildmarken.

Producent: Pernilla Gamryd/ITV Studios

Kategori: Årets granskning

Estonia – Fyndet som ändrar allt

Den 28 september 1994 förliser passagerarfartyget M/S Estonia på väg från Tallinn till Stockholm. 852 människor mister livet i den värsta fartygsolyckan i Europa sedan andra världskriget. 27 år senare söker anhöriga och överlevande fortfarande svar på vad som egentligen hände den ödesdigra septembernatten. I dokumentärserien Estonia – fyndet som ändrar allt avslöjas ett aldrig tidigare dokumenterat hål i skrovet och fyndet ifrågasätter Haverikommissionens officiella rapport.

Lanseringen av Estonia – fyndet som ändrar allt fick massiv uppmärksamhet både i Sverige, Norden och internationellt. Resultaten i serien har redan fått regeringarna i de berörda länderna att besluta att inrätta en ny officiell utredning av de nya uppgifterna.

Dokumentären har även prisbelönats när regissören Henrik Evertsson vann Stora Journalistpriset i klassen Årets Avslöjande med motiveringen “Han trotsade dykförbudet och fann hålet som tvingar tre regeringar att gå till botten med gåtan Estonia.”

Producent: Frithjof Jacobsen/Monster

Kategori: Årets humorprogram

Alla utom vi

Rosad dramakomedi i regi av Erik “Jerka” Johansson med Alba August och Björn Gustafsson i huvudrollerna. I fokus står drömmen och kampen om att bilda familj, när omgivningen ständigt lägger sig i och kommer med kloka råd om hur man lyckas. Alla utom vi är ett discovery+ original som handlar om Hilma (Alba August) och Ola (Björn Gustafsson), som desperat försöker bli gravida. En varm och känslomässig (och ekonomisk) berg- och dalbana om ett pars längtan och svårigheter i att försöka få barn.

Producent: Jeanette Frykberg/Warner

Kategori: Årets realityprogram

Älskar, älskar inte

Vad engagerar mer än kärlek och dejting? Älskar, älskar inte är ett kärleksäventyr som sammanför dessa kittlande komponenter. I programmet möter vi åtta svenskar som blivit upp över öronen förälskade i någon från ett annat land. Nu planerar deras partners att flytta till Sverige för kärlekens skull. Det är dags att bygga ett liv tillsammans. Men överlever kärleken den stora förändringen och kulturkrocken?

Producent: Mia Stalin/Dare Television

Över Atlanten

Tittarsuccén fortsätter. Förra året seglade ett nytt gäng kända svenskar ut på öppet hav för sitt livs resa och en ny säsong av Över Atlanten. Tillsammans seglar Frida HansdotterTareq TaylorHenrik ”Henke” LarssonSofia WistamTommy Nilsson och Klas Eriksson den 2700 sjömil långa och strapatsfyllda vägen mellan Gran Canaria och St Martin i Karibien. Sex kända svenskar, ensamma på Atlanten tillsammans med kapten Gurra Krantz och ett tv-team. Utlämnade till varandra och det stora havet i tre veckor är våra seglare med om ett äventyr som inte liknar någonting de tidigare upplevt.

Producent: Andréas Johansson & Johan Hellströmmer/Mastiff

Kategori: Årets underhållningsprogram

Alla mot alla

Tidigare kristallenbelönade tittarsuccén Alla mot alla med Filip och Fredrik har på kort tid blivit programmet alla andra frågesporter mäter sig med och tittarrekorden haglar. I programmet samlas några av Sveriges mest folkkära kändisar och sätter deras allmänbildning på prov på de mest oväntade och underhållande sätt.

Producent: Emil Persson/Nexiko

Kristallgalan 2021 äger rum fredagen den 27:e augusti. 

By admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *