2024-03-04
Gåsmamman säsong 5

Den 20:e september har äntligen den femte säsongen av den kritikerrosade dramathrillerserien Gåsmamman streamingpremiär på C More. Undertiteln Början på slutet varslar om att serien, som har varit en av C Mores stora tittarsuccéer, nu närmar sig sitt crescendo när huvudkaraktären Sonja, spelad av Alexandra Rapaport, kommer tillbaks efter att ha iscensatt sin egen död.

I början av den nya säsongen har det gått tre år sedan Sonja blev nya Majoren och i hopp om att kunna köpa sig ur sin kriminella tillvaro för gott, återvänder hon till Stockholm. Famljen med barnen Gustav (Joel Lützow), Linus (Edvin Ryding) och Nina (Clara Christiansson Drake) samt modern Klara (Grynet Molvig) har gått vidare med sina liv, men när Sonja vänder hem så påverkar det alla.

Nu börjar den sista resan med familjen Ek. Den som har följt serien länge kommer känna igen sin Gåsmamma, men samtidigt kommer den här säsongen sticka ut lite. Känslan och energin är samma men berättandet har en lite annan nerv, jag är väldigt stolt över hur vi vidareutvecklat ”Gåsen-universumet”, säger Alexandra Rapaport.

Nytt för de två avslutande säsongerna, fem och sex, är att Joakim Eliasson är konceptuerande regissör och tillför ett rappare tempo och ett visuellt uttryck.

Jag är stolt och tacksam över förtroendet att få ta Gåsmamman i mål. Vi berättar en historia över två säsonger där våra karaktärer tar med oss på en sällsynt bergochdalbana både i handling och känslor. Sonja och familjens sista resa blir vacker och brutal. Jag ser fram emot att dela denna historia med alla gamla och nya Gåsmamman-fans, säger Joakim Eliasson

I säsong fem av Gåsmamman får vi även möta nya ansikten när Magnus Samuelsson och Sofia Ledarp ansluter. Magnus Samuelsson spelar rollen som Tony och Sofia Ledarp gör entré som Vera Kronstedt, en utmanare till Sonja.

Att få kliva in i den här världen har varit både inspirerande och roligt. Det är en häftig dynamik mellan karaktärerna Sonja och Vera och det har verkligen varit en fantastisk resa och upplevelse att få ett sånt förtroende och med så fria händer få utveckla den här rollen, få släppa alla livremmar och bara köra, berättar Sofia Ledarp.

I huvudrollerna möter vi även Christian Svensson, Shebly Niavarani, Anastasios Soulis, Ulf Friberg, Clara Christiansson Drake, Joel Lützow, Edvin Ryding och Grynet Molvig.

Gåsmammans femte säsong produceras av Bigster, som originalserie på C More och TV4. Konceptuerande regissör är Joakim Eliasson. Manusförfattare är Jimmy Lindgren och Alexander Kantsjö samt avsnittsförfattare Katja Juras, Anna Ströman Lindblom, Peter Lindmark och Katarina Ewers. Exekutiv producent på C More och TV4 är Petra Ahlin.

Läs också: Bachelor Sverige – deltagarna i nya säsongen

1 thought on “Snart premiär för Gåsmamman säsong 5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *