2024-03-04
Gåsmamman säsong 5

September på C More bjuder på efterlängtade serier och massvis med film. Tittarsuccén Gåsmamman kommer tillbaks med en femte säsong när huvudkaraktären Sonja återvänder till Stockholm och återförenar familjen Ek. Vi får även möta familjen Dutton i säsong tre av westerndramat Yellowstone och följa med på en fartfylld tidsresa i filmen Rymdresan. Här är alla filmer, dokumentärer och tv-serier som har premiär på C More i september!

Septembers nyheter på C More – Serier

Million Dollar Listing Los Angeles, säsong 13 – premiär 3 september
Realityserien Million Dollar Listing Los Angeles följer stjärnmäklaren Josh Flagg och hans hungriga kollegor som alla tjänar stora pengar på att förmedla lyxvillor i Hollywood, Malibu och Beverly Hills. Här betraktas bostadsaffärer i tiomiljonersklassen som en naturlig del av vardagen och dessa obevekliga agenter vet allt om hur man maximerar värdet i Los Angeles mest exklusiva områden.

29, säsong 1-2 – premiär 7 september
29-åriga Julie har nyss blivit singel efter en längre relation och ser fram emot att festa loss med sina väninnor, men deras fokus ligger mer på familjebildning än att röja runt på stan. Lyckligtvis finner Julie en ny allierad i sin gamle kompis Jesper som befinner sig på en snarlik plats i livet. 29 är en dansk dramakomedi om vänskap, dejting och en stor portion begynnande ålderskomplex.

Yellowstone, säsong 3 – premiär 9 september
Följ med till en värld fylld av korrupta politiker, giriga markägare, förgiftade vattenreservoarer och olösta mord. I detta moderna westerndrama skildras familjen Duttons hårda kamp för att försvara sin älskade ranch i Yellowstone, Montana, från ständigt attackerande grannar. I huvudrollen som familjens överhuvud John syns den Oscarbelönade skådespelaren Kevin Costner.

Real Housewives of Salt Lake City, säsong 2 – premiär 13 september
Följ med till de vackra bergen i Utah och få inblick i en exklusiv social krets där religion, status och perfektion hyllas till skyarna. Realityserien The Real Housewives of Salt Lake City kretsar kring sex kvinnor med framgångsrika företag, priviligierade barn och lyxiga boenden.

Nicolaj och Julie, säsong 1-3 – premiär 13 september
När Nicolaj och Julie först träffas slår det gnistor direkt. De blir förälskade och kärleken växer bara starkare. Sedan går det snabbt med bröllop, drömhem, barn och allt därtill. Men med det börjar också den svåra vardagen… Dansk prisbelönt dramaserie med Peter Mygind och Sofie Gråbøl i huvudrollerna.

Zoey’s Extraordinary Playlist – 14 september
Amerikansk musikalkomedi om en ung kvinna vid namn Zoey (spelad av Jane Levy) som upptäcker att hon har en lite annorlunda superkraft. Människor i hennes närhet brister ut i sång, och det visar sig att det är deras innersta tankar som Zoey hör i form av låtar och musikalnummer.

Gåsmamman, säsong 5 – premiär 20 september
Alexandra Rapaport kommer tillbaks som Sonja i den femte säsongen av Gåsmamman. Tre år har gått sedan Sonja iscensatte sin egen död och tog över Majorens identitet. Sonja och Lukas sköter affärerna från Oslo, men ett oväntat bakslag får Sonja att tänka om och i Stockholm väntar något som kan köpa dem ur sin kriminella tillvaro för gott. Klara, Gustav, Linus och Nina har gått vidare med sina liv, men på olika sätt dras de mot Sonja så fort hon återvänder till Sverige.

Deutschland ’89, säsong 1 – premiär 25 september
När Berlinmuren faller den 9 november 1989 leder det till konsekvenser för den östtyska agenten Martin Rauch. Den fredliga revolutionen skakar om hans värld och allting förändras. Serien är en uppföljare till Deutschland 83 och Deutschöand 86.

Septembers nyheter på C More – filmer och dokumentärer

The Matrix – premiär 1 september
Ladda upp med hela Matrix-triologin inför den fjärde Matrix-filmen som har biopremiär i jul. I första delen söker Neo efter Matrix, ett namn och en värld i hans drömmar. Han ställs inför ett avgörande val. Tar han den röda tabletten får han veta sanningen om Matrix, tar han den blå glömmer han allt och får fortsätta leva i ovisshet.

The Matrix Reloaded – premiär 1 september
I andra Matrix-filmen har Neo ungefär sjuttiotvå timmar på sig att förstöra de 250 000 destruktiva sonder han vet är utskickade. Samtidigt måste han rädda Trinity från det mörka öde han drömmer hon ska drabbas av. Med Keanu Reeves.

The Matrix Revolutions – premiär 1 september
Avslutande delen i bröderna Wachowskis banbrytande sci fi-trilogi. Maskinerna närmar sig den sista mänskliga utposten, Zion, medan Neo, som är fånge i maskinernas virtuella värld, förbereder sig inför den slutgiltiga uppgörelsen med agent Smith.

Cats – premiär 1 september
Färgsprakande filmversion av Andrew Lloyd Webbers legendariska succémusikal om katternas hemliga liv i centrala London, fullt av musik och dans. Katten Victoria hamnar på gatan i London och gör bekantskap med några katter som förbereder sig för den årliga balen. I den stjärnspäckade rollistan syns bland andra Judi Dench, Taylor Swift, Idris Elba, Ian McKellen, Rebel Wilson och James Corden.

Inglourious Basterds – premiär 1 september
I det tyskockuperade Frankrike flyr en ung judinna undan nazisterna och skapar sig en ny identitet som biografägare i Paris. På annat håll i Europa planerar en judisk-amerikansk stridsskvadron ett attentat mot Tredje rikets ledare, och smider en plan som involverar hennes biograf. Quentin Tarantinos film är en vildsint underhållande hyllning till krigsfilmsgenren, med knivskarp dialog, svart humor och oanade historiska vändningar.

The Shining – premiär 1 september
En författare och hans familj ska tillbringa vintern ensamma på ett hotell som varje år är isolerat på grund av snön. Kort efter att de kommit dit börjar det hända egendomliga saker. Stanley Kubricks bearbetning av Stephen Kings roman framhålls ofta som tidernas absolut bästa skräckfilm.

Doctor Sleep – premiär 3 september
I uppföljaren till The Shining återser vi Danny Torrance (Ewan McGregor) som vuxen, märkt av händelserna i sin barndom på Overlook Hotel. Han lever ett lugnt liv i New Hampshire men måste hjälpa en flicka som besitter samma övernaturliga förmåga och jagas av en ljusskygg grupp, ledd av rysliga Rose the Hat (Rebecca Ferguson). Precis som The Shining bygger Doctor Sleep på en bok av Stephen King.

The Wolf of Wall Street – premiär 6 september
Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) är en ung man med stora ambitioner. Den amerikanska drömmen hägrar – och under några år verkar Jordan ha hamnat i den. Han lever gott på andras pengar, myglar sig fram genom Wall Street, tills hans högmod till slut får honom på fall. En av 2014 års mest hyllade filmer som nominerades till fem Oscar. I rollerna syns även Margot Robbie, Jonah Hill och Matthew McConaughey.

The Kitchen – premiär 7 september
Kriminaldrama från 1970-talets Hell’s Kitchen i New York där vi möter Kathy, Ruby och Claire som alla är gifta med män som är aktiva i den irländska maffian. När deras makar så hamnar bakom galler i samma FBI-operation tar de tre kvinnorna över deras gangstersysslor. The Kitchen bygger på serieboken från DC/Vertigo och i rollerna syns Melissa McCarthy, Tiffany Haddish och Elisabeth Moss.

Rymdresan – premiär 11 september
I Rymdresan råkar 12-åriga Mariana och hennes styvbror Marcus hamna ombord på en hemmabyggd rymdraket. Bakom raketbygget står Albert, en knasig vetenskapsman och hans hjälpreda Lemming, en talande lämmel. Tillsammans ger sig den osannolika kvartetten ut på en fartfylld tidsresa men måste också stoppa en hotande asteroid. Filmen bygger på astronauten Christer Fuglesangs äventyrsfyllda barnbok.

Lucy – premiär 13 september
Actionäventyr med Scarlett Johansson som Lucy, en ung kvinna i Taiwan som blir lurad att leverera en mystisk portfölj till en affärsman. Snart måste Lucy agera knarkkurir åt hänsynslösa gangsters, men när knarkpåsen hon tvingats svälja går sönder sprids en experimentell syntetisk drog i hennes kropp och ger henne övermänskliga krafter. För regin står Luc Besson (Nikita, Léon).

Second Act – premiär 15 september
Komedi om 40-åriga Maya (Jennifer Lopez) som slitit hårt på stormarknaden där hon jobbar men trots det blir hon aldrig befordrad. Hon beklagar sig för sin kompis Joan, vars datakunnige son på eget initiativ knåpar ihop ett fejkat CV åt henne. Plötsligt blir hon helt ovetandes headhuntad till ett chefsjobb som hon inte kan låta bli att acceptera. I komedin ”Second Act” syns även Vanessa Hudgens, Leah Remini, Treat Williams och Milo Ventimiglia.

Burn After Reading – premiär 15 september
En fåfäng statstjänsteman, en försupen CIA-agent och två infantila träningsinstruktörer – det är några av de udda typerna i en snurrig svart komedi om ett inte helt välplanerat utpressningsförsök. För manus och regi står bröderna Coen (Fargo, No Country for Old Men) och i den stjärnspäckade rollistan syns bland andra Brad Pitt, Frances McDormand, George Clooney, Tilda Swinton och John Malkovich.

Begin Again – premiär 15 september
Regissören bakom den irländska succéfilmen ”Once” ligger bakom detta lika musikspäckade drama med Keira Knightley bakom mikrofonen. Hon spelar singer-songwritern Gretta som irrar runt i New York efter att ha blivit dumpad av sin rockstjärnepojkvän, Dave (Adam Levine från Maroon 5). Men i mötet med den nerdekade skivproducenten Dan (Mark Ruffalo) uppstår – rent bokstavligt – ljuv musik.

The King’s Speech – premiär 15 september
Kung George VI av Storbritannien, nuvarande drottning Elizabeths far, hette egentligen Albert och fick axla manteln när hans äldre bror abdikerat. Men Albert led av svår stamning och desperat vänder han sig till den färgstarke logopeden Lionel Logue, som använder sig av något okonventionella metoder. Det rosade dramat ”The King’s Speech” belönades med fyra Oscar, däribland för bästa film.

The Imitation Game – premiär 15 september
Det matematiska geniet Alan Turing räddade miljontals människoliv när han knäckte nazisternas Enigma-kod under andra världskriget. Men Turings liv präglas också av att han var homosexuell i en tid när det var straffbart med fängelse. Verklighetsbaserad dramathriller som nominerades till åtta Oscar och vann för bästa manus. I huvudrollerna syns Benedict Cumberbatch och Keira Knightley.

Coco: Livet före Chanel – premiär 15 september
Fransk biografi-film med Audrey Tautou i titelrollen som den världsberömda modeskaparen Coco Chanel. Filmen följer Gabrielle Chanels tidiga liv från den arma uppväxten på barnhem via jobb som sömmerska och sångerska, vilket både gav henne kontakter i societeten och smeknamnet ”Coco”. Här skildras också de kärlekar som skulle påverka hennes tidiga karriär.

Den of Thieves – premiär 15 september
Los Angeles, bankrånens huvudstad. De enda som är tuffare än brottslingarna är polisens specialstyrka som leds av Big Nick. En dag får han höra att den legendariske rånaren Merrimen planerar sin största stöt någonsin, att råna centralbanken i Los Angeles. Huvudrollerna i ”Den of Thieves” spelas av Gerard Butler, O’Shea Jackson Jr. (”Straight Outta Compton”) och Curtis ”50 Cent” Jackson.

Mile 22 – premiär 15 september
Actionthriller där en hemlig amerikansk specialstyrka skickas till ett land i Sydostasien för att eskortera en polis med information om terrorplaner. De ska ta honom 22 mil till en flygplats, men kommer att möta rejält motstånd på vägen. Huvudrollerna i Mile 22 spelas av Mark Wahlberg, Iko Uwais (The Raid), Lauren Cohan (The Walking Dead) och MMA-stjärnan Ronda Rousey.

The Commuter – premiär 15 september
I actionthrillern The Commuter möter vi Michael (Liam Neeson), en före detta polis som sadlat om till försäkringstjänsteman och alltid pendlar med samma tåg till arbetet i stan. Men i samma veva som han förlorar jobbet blir han kontaktad av en mystisk kvinna på pendeltåget. Snart är han indragen i en snårig intrig som blir en kamp mot klockan där både hans och familjens liv står på spel.

Dark Places – premiär 15 september
När Libby (Charlize Theron) var åtta år överlevde hon en massaker som utplånade nästan hela hennes familj. Hon har växt upp i tron att dådet utfördes av satanister, hjälpta av hennes egen bror. Men trettio år senare rivs såren upp igen, då en grupp amatörspanare dyker upp med en helt annan teori. Bygger på en bästsäljande thriller av Gone Girl-författaren Gillian Flynn.

Salmon Fishing in the Yemen – premiär 15 september
Fiskeriexperten Alfred Jones mottar en förfrågan från en rik shejk om att införa laxfiske i Jemen. Statsministerns representant råkar höra om historien och engagerar sig i vad hon ser som ett goodwill-projekt. Det blir början på ett fantastiskt äventyr som ska förändra hans liv. Hjärtevärmande dramakomedi av Lasse Hallström med Ewan McGregor och Emily Blunt i huvudrollerna.

Tinker Tailor Soldier Spy – premiär 15 september
Det är tidigt 70-tal, mitt under kalla kriget. Efter en misslyckad operation tas den rutinerade agenten George Smiley ur tjänst. Men när regeringen misstänker en läcka blir han i hemlighet återinsatt för att finna mullvaden som tros ha infiltrerat MI6s toppskikt. Kritikerrosad stjärnspäckad spionthriller efter John le Carrés roman, regisserad av svenske Tomas Alfredson (Låt den rätte komma in). 

A Most Wanted Man – premiär 15 september
Rosad thriller med Philip Seymour Hoffman i en av sina sista roller. Han spelar den burduse tyske spionen Günther Backmann som leder en hemlig avdelning inom underrättelsetjänsten med bas i Hamburg. Samtidigt som han jagar terrorpengar får han ett fall med en flykting från Tjetjenien som anländer till staden med mystiska kopplingar till en lokal bank. Bygger på en bok av John le Carré.

Our Kind of Traitor  – premiär 15 september
Det brittiska paret Perry (Ewan McGregor) och Gail (Naomie Harris) semestrar på en marockansk turistort när de av en slump lär känna en levnadsglad bankir (Stellan Skarsgård) och hans familj. Det visar sig snart att han jobbar åt ryska maffian men är på väg att hoppa av, och behöver hjälp för att ta sig till England. Thrillern Our Kind of Traitor bygger på en roman av spionmästaren John le Carré. (Thriller med Ewan McGregor efter John Le Carré-bok)                

The Lighthouse – premiär 16 september
Rosad skräckthriller om två fyrvaktare (Willem Dafoe och Robert Pattinson) på en enslig gåtfull ö i 1890-talets New England. När ett fruktansvärt oväder drar in och hotar männens liv, och spöklika syner framträder ur dimmorna, börjar de båda misstänka att den andre är på väg att tappa greppet om verkligheten. The Lighthouse Oscarnominerades för bästa foto. För regin står Robert Eggers (The Witch).

LÄS MER: Snart premiär för Gåsmamman säsong 5

2 thoughts on “Septembers nyheter på C More

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *