2024-05-31
Efterlyst 2021

Efter 31 år flyttar Efterlyst till streamingtjänsten Viaplay, som blir huvudkanal för Sveriges ledande kriminalmagasin. På Viaplay kommer Efterlyst att bli 60 minuter långt och få möjlighet att visa fler brottsfall, reportage, analyser och gäster. Programmet fortsätter att sändas live på TV3, men under reklampauserna kommer Viaplays tittare att få tillgång till ännu mer livesänd kriminaljournalistik. Krimtorsdag med Efterlyst har premiär på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay 9 september 20.00.

– Efterlyst var ju med och skapade kommersiell linjär tv i Sverige, och nu känns det spännande att vi 31 år senare tar klivet in i samtiden. Vem vet, vi kanske håller på i 30 år till. Styrkan med Viaplay är att vi nu får möjlighet att bredda och fördjupa och hjälpa polisen med ännu fler fall, säger programledare Hasse Aro.

Med sina 58 säsonger i ryggen är Efterlyst ohotad som Sveriges ledande kriminalmagasin. Hasse Aro drar igång säsongen med en stark vår i ryggen, där Efterlysts tittare hjälpt polisen att identifiera eller gripa ett stort antal grova brottslingar, samt i flera fall hjälpt polisen att få kontakt med viktiga vittnen och brottsoffer. I Efterlyst berättar vi inte bara om brotten, vi löser dem.

Från och med i höst kommer Efterlyst att ha Viaplay som sin huvudkanal, där det populära kriminalmagasinet dessutom kommer att bli 60 minuter långt utan reklampauser. Programledare Hasse Aro kommer att kunna ta upp fler viktiga brottsfall, fler intervjuer och fler spännande reportage om polisens arbete. Det viktigaste av allt är dock oförändrat – det är Efterlysts tittare som hjälper polisen att lösa brotten. Sedan starten 1990 har Efterlyst tagit upp över 1 400 mord, uppemot 600 sexualbrott, cirka 1 300 rån och mycket mer. De senaste säsongerna har tittarnas tips hjälpt polisen i hela 60 procent av brottsutredningarna.

Programmet sänds live från Stockholm med poliser och experter i studion. Höstens experter är åklagare Anna Svedin, bland annat känd från åtalet mot nigerianska ligan ”Black Axe”, och advokat Hanna Lindblom, som bland annat försvarat Martin Timell.

Svenska fall
Torsdag 9 september är det också säsongspremiär för Svenska Fall på Viaplay, där alla sex avsnitt släpps samtidigt. I höst granskas bland annat mordet på Östra skolan i Katrineholm, svartsjukemordet i Hagfors, den slumpmässiga kidnappningen av psykologen Helena Bering som fick ett tragiskt slut, tortyrmorden i Vallentuna, mordet på 18-åriga Ndella Jack, och personliga assistenten som kallblodigt högg ihjäl sin kollega på jobbet

Efterlyst sänds 9 september 20.00 på Viaplay och TV3.

ANDRA HAR LÄST: Wahlgrens värld säsong 10 – premiärdatum

1 thought on “Efterlyst 2021 – här visas den nya säsongen av Efterlyst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *