2024-06-17
Kockarnas kamp 2021

Det har återigen blivit dags att kliva in i Skånes mest ökända lada, där åtta av Sveriges främsta kockar gör upp om den prestigefyllda titeln i Kockarnas kamp 2021. Rafflande tävlingsmoment, personliga berättelser och en hel del blod, svett och tårar utlovas i årets jubileumssäsong.

I årets säsong, som har premiär på TV4 och TV4 Play den 28 september, får tittarna stifta bekantskap med åtta nya stjärnkockar. Förutom att ge oss en inblick i vardagen från några av världens mest pretigfyllda kök, delar kockarna med sig av berättelser om psykisk ohälsa, sorg och utanförskap – men också berättelsen om varför en hjortronsoufflé lyfter mycket högre än en katrinplommonsoufflé.

Varje vecka utsätts kockarna för tuffa tävlingsmoment där deras yrkesskicklighet sätts på prov i allt från att steka flest antal plättar till att hacka rättika – med förbundna ögon. Programmet kommer bjuda på flera nostalgiska tillbakablickar och kära återseenden, inte minst för Pär Lärnström som gör sin tionde säsong som programledare.

De deltar i Kockarnas kamp 2021

– Det känns nästan overkligt att det gått tio år sedan Tommy Myllemäki vann den första säsongen. Många hackade rättikor och ännu fler såsdueller senare är det dags för en ny säsong av programmet som blivit en institution i kocksverige. Jag kan lova att det blir minst lika mycket drama och spänning som vi är vana vid. Trots att det gått tio år kommer jag aldrig få nog av känslan som infinner sig varje gång jag står i ladan inför landets bästa kockar och får säga: ”Tävlingen börjar nu”, säger Pär Lernström.

I årets säsong får vi bland annat möta tävlingskocken Ludwig Tjörnemo med flera tunga medaljer i bagaget, Göteborgs stolthet Frida Ronge, dessertdrottningen Tea Malmegård, legendaren Jan Boris-Möller och Desirée Jaks som är den yngsta deltagaren i programmets historia, som alla åkt till Skåne för att ta hem den eftertraktade titeln.

Kockarnas kamp 2021 sänds i åtta delar och har säsongspremiär tisdagen den 28 september klockan 20:00 på TV4 och TV4 Play.

Här är årets kockar:

Desirée Jaks, 24 år, Stockholm (uppväxt i Polen och Norsborg), Spesso

Jan Boris-Möller, 63 år, Lund, Matingenjör

Frida Ronge, 36 år, Göteborg, TAK och UNN

Jacob Holmström, 39 år, Halmstad, Gastrologik

Jessie Sommarström, 42 år, Vaxholm, Urban Deli-koncernen

Jürgen Grossmann, 62 år, Stockholm (uppväxt i Tyskland), Hemma hos chef Grossmann

Tea Malmgård, 33 år, Stockholm, Doma

Ludwig Tjörnemo, 29 år, Stockholm, Etoile

LÄS MER: septembers nyheter på C More

4 thoughts on “Kockarnas kamp 2021 – Allt om nya säsongen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *