2024-06-17
Det som göms i snö säsong 2

Leif GW:s hyllade kriminaldrama Det som göms i snö, med Kristallen-vinnaren Robert Gustafsson i huvudrollen som polisen Peter Wendel, återvänder till Viaplay söndagen 19 september med en andra säsong.

Nu närmar det sig säsongsstart för den andra säsongen av prisade serien Det som göms i snö, som är baserad på en idé av kriminalförfattaren Leif GW Persson. Den 19 september är det exklusiv säsongspremiär på NENT Groups streamingtjänst Viaplay med alla fem avsnitt.

Det som göms i snö var en stor tittarsuccé som hyllades av kritikerna och nominerades i tre kategorier på Kristallen-galan 2019. Huvudrollsinnehavaren Robert Gustafsson (Hundraåringen, Torsk på Tallinn m.m) vann en Kristall i kategorin bästa manliga skådespelare för sin gestaltning av Kalla fall-gruppens ledare Peter Wendel.

I säsong två är Peter Wendels kalla fall-grupp underbemannade. Jorma (Christopher Wagelin) har slutat och Caijsa (Louise Peterhoff) är på väg mot en längre tids ledighet. Peter mår dåligt efter att ha accepterat sin brors självmord och plågar sig själv med minnen av brodern som han inte lyckades rädda. Men allting förändras när en kollega och vän plötsligt hittas mördad.

Välbekanta ansikten återvänder i Det som göms i snö säsong 2

Polismannens död blir början på det som kommer att visa att en högt uppsatt polischef (spelad av Samuel Fröler), lever ett mörkt dubbelliv. Utredningen reser också tvivel om Peters bror faktiskt tog sitt liv?

Många fler välbekanta ansikten från den första säsongen återvänder, bland andra Ia Langhammer som Barbro, Ingela Olsson som Ulla, Peter Gardiner som Ante och Cilla Thorell som Stella. Det dyker även upp fler nya namn på rollistan som Celie Sparre och Stefan Gödicke.

Den andra säsongen av Det som göms i snö är ett Viaplay Original och en samproduktion mellan Viaplay och Discovery Networks Sweden. Säsongen visas senare på Discoverys plattformar. Produktionsbolag är Yellow Bird med Alexia af Kleen och Eiffel Mattsson som producenter. Manus skrivs av skaparna Aron Levander och Hans Jörnlind och för regin står Kristian Petri och Camilla Strøm Henriksen. Exekutiv producent på Nordic Entertainment Group är Jon Petersson.

LÄS MER: Wahlgrens värld säsong 10 – premiärdatum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *