2024-06-17
Peter Nørrelund

Peter Nørrelund Viaplay Group Chief Sports Officer. Foto: Peter Knutson

Viaplay Group har utsett Edward Breeze till SVP och Head of Sports UK, meddelar streamingtjänsten i ett pressmeddelande. Breeze har haft en rad exekutiva positioner inom den brittiska sportindustrin, och kommer i sin nya roll att leda Viaplay Groups sportverksamhet i landet. Viaplay Group har idag annonserat en överenskommelse om att förvärva den brittiska sportstreaming- och TV-kanal-operatören Premier Sports, innan lanseringen av streamingtjänsten Viaplay i Storbritannien under hösten.

Edward Breeze börjar på Viaplay Group i oktober och kommer från DAZN, där han för närvarande är EVP Rights. Han har tidigare arbetat på Perform, Inform och Octagon. Breeze kommer att vara baserad i London och blir medlem i Viaplay Groups sportledningsgrupp, där han kommer att rapportera till Peter Nørrelund, Viaplay Group Chief Sports Officer.

Peter Nørrelund
Peter Nørrelund Viaplay Group Chief Sports Officer. Foto: Peter Knutson

Imponerad av Viaplay

Edward Breeze: “Det känns fantastiskt att börja arbeta på Viaplay Group. Jag har varit imponerad av hur bolaget framgångsrikt lanserar i nya länder, förvärvar stora sporträttigheter och konstant utvecklar synergier mellan marknader. Jag gillar de stora ambitionerna och ser fram emot äventyren och möjligheterna som ligger framför oss.”

Peter Nørrelund, Viaplay Group Chief Sports Officer: “Vi är glada över att välkomna Edward till Viaplays erfarna och talangfulla sport-team. Hans gedigna kunskap om streaming, sport och den lokala marknaden gör att han är helt rätt för oss när vi snart lanserar i Storbritannien. Direktsänd sport finns i vårt DNA och vi kommer att erbjuda brittiska tittare ett väldigt attraktivt utbud – med mycket mer spännande nyheter framöver.”

Expanderar sitt sportpaket

I Storbritannien kommer Viaplay att visa sport som för närvarande är tillgänglig på Premier Sports plattformar, inklusive UEFA landslags-, La Liga-, Scottish Cup-, Scottish League Cup- och Coppa Italia-fotboll; United Rugby Championship, Rugby Football League och Top 14-rugby; NASCAR-motorsport; och Elite Ice Hockey League. Här kan du läsa mer om Viaplays sportpaket.

De brittiska sporträttigheterna som tidigare har säkrats av Viaplay inkluderar:

UEFA landslagsfotboll: 2024 till 2028
NHL ishockey: 2022 till 2027
KSW mixed martial arts: 2022 till 2025
IIHF Ice Hockey World Championship: 2024 till 2028
Champions Hockey League: 2023/2024 till 2027/2028
ISU-konståkning och -skridskoåkning: 2023 till 2028 (ISU World Figure Skating Championships från 2024)
EHF European Handball Championship, EHF Champions League och EHF European League (män och kvinnor): 2022 till 2030
CEV EuroVolley, CEV Champions League, CEV EuroBeachVolley samt ytterligare CEV volleyboll-tävlingar: 2022 till 2026
World Athletics Continental Tour Gold: 2023 till 2029
World Athletics Indoor Tour: 2023
FIS snowboard och freestyle: 2022 till 2026 (ej exklusiva).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *