2024-05-31

Är du på jakt efter tips på riktigt bra filmer om hundar? Vi på Filmextra håller dig om ryggen.

Hundar har spelat en viktig roll på film i flera årtionden. De har ofta använts för att tillföra en känslomässig koppling mellan publiken och filmens handling. Hundar har också använts för att utveckla karaktärer och ge berättelser extra mycket lager.

Det finns många filmer med hundar som huvudpersoner eller annars viktiga karaktärer för en handlingen. Här är några exempel på bra filmer om hundar, som hundälskaren inte vill låta gå obemärkta förbi.

Firehouse Dog (2007)

Tips på bra filmer om hundar
Foto: 20th Century Fox.

Vi inleder listan med en lättsmält och fnissig titel. ”Firehouse Dog” bjuder på en lika osannolik som rolig historia om hunden Rexxx, Hollywoods främsta hundstjärna. Hans glamorösa liv förändras när han blir hemlös och adopteras av en nedgången brandstation. Väl där  samarbetar han med en ung pojke för att få stället tillbaka på fötter.

”Bolt” (2008)

Tips på bra filmer om hundar
Foto: Disney.

I denna älskade Disney-film följer vi hund som kallas för ”Bolt”, som börjar tro på att han faktiskt har de superkrafter hans karaktär i en berömd TV-serie besitter. Med det i svansen förstår han inte hur mycket oddsen är emot honom när han beger sig ut för att stoppa ett verkligt hot.

”Homeward Bound: The Incredible Journey” (1993)

Tips på bra filmer om hundar
Foto: Buena Vista Pictures Distribution.

”Homeward Bound: The Incredible Journey” är en fin om än lite förbisedd familjefilm om tre husdjur som försöker ta sig hem till sin ägare efter att de blivit separerade. Väl värd en titt för hundälskaren.

”Air Bud” (1997)

Tips på bra filmer om hundar
Foto: Buena Vista Pictures Distribution.

För dig som vill ha något riktigt kult att kolla på … men som inte behöver vara om hunden Lassie, och gärna mer lättsmält, så rekommenderar vi ”Air Bud”. I denna sköna komedi följer vi en hund som har förmågan att kunna spela basket.

”Beethoven” (1992)

Tips på bra filmer om hundar
Foto: Universal Pictures.

Vi fortsätter listan med en mer fängslande familjefilm. I ”Beethoven” lär vi känna en omhändertagande St. Bernard som blir en del av en ny familj. Där hjälper den de andra med att övervinna olika utmaningar som de ställs för i livet.

”Lassie” (1954) – TV-serien alla hundälskare måste ha sett

Tips på bra filmer om hundar
Foto: NBCUniversal Television Distribution

Vi avslutar listan med tips på bra filmer om hundar med… en serie! I denna ultraklassiker följer vi hunden Collie som räddar sin ägare och blir en symbol för lojalitet och omtanke.

Bland andra nämnvärda tips på bra filmer om hundar hittar vi ”Marley & jag”, ”The Call of the Wild”, ”A Dog’s Journey” och ”My Dog Skip”.

1 thought on “Tips på bra filmer om hundar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *