Regissör och en stjärnskådespelare hoppar av Dune serien

Att tappa regissör och en huvudroll kan kännas hårt. Men det stoppar inte produktionen ifrån att anstränga sig ännu mer med nya kreativa lösningar på Dune serien.

Den efterlängtade HBO Max produktionen har fått sig en stor motgång. Förhandsvisningen till “Dune” har förlorat både sin svenske regissör Johan Renck och en av huvudrollerna Shirley Henderson, meddelar IndieWire. Denna förändring kommer däremot inte att påverka “Dune: Del två” som ska släppas i höst. 

Dessa avhopp har såklart skapat hinder men produktionen har hittat ersättare och kommer att göra det bästa möjliga i form av kreativitet för att serien ska bli så bra som möjligt. Serien har satts i paus och ersättare för båda platserna har hittats. HBO Max skriver i ett uttalande att förändringen kommer att med “ambitionen om att skapa den bästa serien möjligt”. 

Regissör och en stjärnskådespelare hoppar av Dune serien
Foto: Warner Bros. Pictures

Så blir Dune serien

Dune: The Sisterhood är i fortsatt paus och det kommer att göras kreativa ändringar i produktionen i en ansträngning att skapa den bästa serien möjligt i samband med att hålla sig troget till källmaterialet”, säger en talesperson för HBO Max och fortsätter:

– Johan Renck har med ömsesidigt samtycke valt att gå vidare med andra projekt och han kommer att ersättas. Shirley Henderson kommer också att lämna och kommer inte längre att spela Tula Harkonnen”.    

LÄS OCKSÅ: 10 tips på bästa svenska serier du måste se

Detta är inte första gången sci-fi-seriens kreativa team stött på patrull, utan det har skett även tidigare. Diane Ademu-John som stod bakom pilotmanuset hoppade av som showrunner före produktionen. Alison Schapker står däremot kvar som exekutiv producent. 

Dune Serien beställdes av HBO Max i juni 2019 med regissören Denis Villeneuve. Han lämnade några månader senare men är fortfarande knuten som exekutiv producent.     

By admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *