2024-07-23
Rollistan i Sommaren med lsäkten

Snart är det dags för en ny säsong av den populära serien “Sommaren med släkten”. Vi tar därför nu en närmare titt på vilka som är med på rollistan i Sommaren med släkten.

Sommaren närmar sig med stormsteg och vad passar bättre då än att se en riktigt härlig sommarserie. Sommaren med släkten är en komediserie som hade premiär 2017 och som nu snart kommer med sin sjunde säsong. I serien får vi följa en familj under deras sommar och vi tar nu en närmare titt på vilka vi ser i huvudrollerna! 

Rollistan i Sommaren med släkten 

Peter Magnusson (Jens) 

Den smått förvirrade Jens som alltid dras in i olika problem spelas av Peter Magnusson, som är en svensk komiker, skådespelare och manusförfattare. Han är född 9 december 1974 och har studerat film i både Los Angeles och London. 

Peter började sin TV-karriär med humorprogrammet Pyjamas (2001). Sedan dess har han varit med i en mängd olika filmer och TV-program, bland annat det populära humorprogrammet Hey Baberiba (2005–2007),  Sommaren med Göran (2009) och En gång i Phuket (2011). 

Rakel Wärmländer (Åsa)

I rollen som Åsa ser vi Rakel Wärmländer, som är född  3 oktober 1980. Redan som nioåring fick hon sin första roll i Kalas i LönnebergaDramaten och i vuxen ålder har hon gått teaterutbildningar i både New York och Malmö. 

Rakel har bland annat varit med i Cleo (2002–2003), Se upp för dårarna (2007), Små citroner gula (2013), En underbar jävla jul (2015) och Limbo (2023). 

MER LÄSNING: Stellan Skarsgårds barn – hela skaran!

Christine Meltzer (Carro)

Christine Meltzer gör rollen som Åsas syster Carro. Christine, född 4 december 1974, är en svensk skådespelare, komiker och programledare. Hon utbildade sig vid Calle Flygare Teaterskola och började sin TV-karriär som programledare för barnprogrammet Lattjo Lajban (1997). 

Några år senare var hon med i det populära humorprogrammet  Hey Baberiba (2005–2007) tillsammans med Peter Magnusson och David Hellenius. Christine har även medverkat i bland annat Sommaren med Göran (2009), Partaj (2011–2014), Jag älskar dig – En skilsmässokomedi (2016) och Udda veckor (2021–). 

Christopher Wagelin (Bobo)

Rollen som den avslappnade Bobo gör Christopher Wagelin, född 2 november 1978. Han studerade vid Teaterhögskolan i Luleå och har sedan dess medverkat i en mängd olika filmer och serier. 

Christopher har bland annat medverkat i Snabba Cash (2010), Älska mig (2019–2020) och Dirigenten (2018). 2024 vann han en Guldbagge för bästa manliga biroll i filmen Syndabocken (2023) och är även aktuell med sin roll som Mattis i Netflixs nya serie Ronja Rövardotter (2024). 

Krister Henriksson (Gunnar)

I rollen som pappa/svärfar Gunnar ser vi Krister Henriksson, född 12 november 1946. Krister studerade vid Scenskolan i Malmö och var verksam inom både Dramaten och Stockholms stadsteater i flera år innan han började göra filmer och serier. 

Han blev känd för den större publiken när han medverkade i serien Rederiet (1992–1993), men idag känner de flesta troligtvis igenom honom som kommissarien Kurt Wallander från de populära filmerna Wallander. Krister har genom åren vunnit Guldbagge-priset två gånger och blivit nominerad ytterligare en gång. 

Anki Lidén (Ingrid) 

Anki Lidén gör rollen som mamma/svärmor Ingrid. Anki, född 5 april 1947, är en svensk skådespelerska. Hon studerade vid Skara Scenskola och Malmö Scenskola och dök upp i TV-rutan första gången 1976 i serien De lyckligt lottade

Under åren har hon bland annat medverkat i Familjen (2002), Skeppsholmen (2002–2003), I taket lyser stjärnorna (2009) och Små citroner gula (2013).

Anki är även mamma till den välkända artisten Tim Bergling, som gick under artistnamnet Avicii

Detta var vår lista med rollistan i Sommaren med släkten. De första sex säsongerna av “Sommaren med släkten” finns att streama på discovery+.

LÄS OCKSÅ: Rollistan i Exit–de spelar huvudrollerna 

Olivia Samuelsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *