2024-07-23
Trolltider – Ossian Skarsgård en av alla skarsgård

Det är inte helt lätt att hålla koll på alla medlemmar i Familjen Skarsgård eftersom de har vuxit till ett ganska stort gäng. Här listar vi alla Stellan Skarsgårds åtta barn.

Stellan Skarsgård är en av Sveriges största skådespelare som har lyckats skapa en karriär även internationellt. Han har medverkat i en mängd olika filmproduktioner, bland annat Good Will Hunting (1997), The Girl with the Dragon Tattoo (2011) och Mamma Mia! (2008, 2018) för att nämna några. Inte nog med det så har han även hela åtta barn där majoriteten av dem valt att följa en liknande karriär som deras framgångsrika far. 

1975 gifte sig Stellan med läkaren My Skarsgård. Tillsammans fick de sex barn, fem söner och en dotter. Äktenskapet höll i 32 år innan paret skilde sig 2007. Det dröjde inte länge innan Stellan fann kärleken igen. 2009 gifte han sig med Megan Everett och samma år fick paret en son. Klanen fylldes på ytterligare 2012 när de fick ännu en son tillsammans. 

Här är alla Stellan Skarsgårds barn:

Alexander Skarsgård
Alexander Skarsgård i ”Succession”. Foto: Max

Alexander Skarsgård

Äldst av syskonen är Alexander som föddes 1976. Han gick i pappa Stellans fotsteg och är också skådespelare. Han har en framgångsrik karriär och har synts till i flera stora produktioner, bland annat i The Legend of Tarzan (2016), True Blood (2008-2014) och Succession (2021-2023).

Utöver Hollywoodkarriären fick Alexander sitt första barn 2022, en son tillsammans med skådespelaren Tuva Novotny. 

Gustaf Skarsgård i Utvandrarna
Gustaf Skarsgård i ”Utvandrarna”. Foto: SF Studios

Gustaf Skarsgård

Näst äldsta brorsan Gustaf föddes 1980. Även han har gått och blivit skådespelare. Gustaf är mest känd för sin roll i Vikings (2013-2020). Han har medverkat i Westworld (2018) och Ondskan (2023). 

Gustaf har också två barn tillsammans med hustrun Caroline Skarsgård.

Sam Skarsgård

Sam föddes 1982. Han såg till en början ut att gå en liknande väg i karriären som sin far och äldre bröder när han syntes i ett antal skådespelarroller. Men till slut valde han ett annat liv för sig själv. Sam inspirerades istället av mamma My och blev läkare. 

Stillbild ur Bränn alla mina brev med Bill Skarsgård.
Gustav Lindh, Bill Skarsgård och Asta Kamma August i ”Bränn alla mina brev”. Foto: SF Studios

Bill Skarsgård

Bill är född 1990 och har gått in i familjebranschen. Han är mest känd för sin porträttering av clownen Pennywise i It (2017), den hänsynslösa brottslingen i Netflix-serien Clark (2022) och för filmen I rymden finns inga känslor (2010). 

Bill Skarsgård har två barn tillsammans med flickvännen och skådisen Alida Morberg. Även hon kommer från en välkänd familj då hon är dotter till den svenska kändiskocken Per Morberg.  

Eija Skarsgård

Eija Skarsgård, den enda kvinnan i syskonskaran föddes 1992. Även om hela familjen är relativt fåordiga om sitt privatliv så har Eija även valt en karriär som inte är lika mycket i rampljuset som några av hennes bröder.Hon har inte valt att bli skådespelare utan arbetar istället bakom kameran på ett produktionsbolag. 

Peter Haber och Valter Skarsgård i Beck.
Peter Haber och Valter Skarsgård i Beck. Foto: TV4

Valter Skarsgård

En till Skarsgård som har valt att bli skådespelare är Valter, född 1995. Han har synts till i Arn (2008, 2010) och Portkod 1321 (2012) men mest känd är han för sin porträttering av hockeylegenden Börje Salming i Börje- The Journey of a Legend (2023). 

Ossian Skarsgård, Malte Gårdinger och Matilda Gross. Foto: Johan Paulin

Ossian Skarsgård

Från Valter är det några år emellan innan Ossian föds 2009. Han har redan gjort sig ett känt ansikte i den svenska tv-soffan efter att ha haft huvudrollen i Trolltider- Legenden om Bergatrollet (2023) som var julkalendern 2023. Utöver det har han medverkat i Bränn alla mina brev (2022) och The Wife (2017). 

Kolbjörn Skarsgård i "Clark"
Foto: Netflix

Kolbjörn Skarsgård

Yngst bland syskonen är Kolbjörn, född 2012. Redan som nioåring syntes Kolbjörn till framför kameran. I brorsan Bills dundersuccé Clark spelar Kolbjörn den yngre versionen av huvudpersonen Clark Olofsson. 

Detta var vår sammanställning med Stellan Skarsgårds barn. Håll utkik efter mer kuriosa!

Karma Mahoney

1 thought on “Stellan Skarsgårds barn – hela skaran

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *