Beat Diabetes

14 november visas den nya skandinaviska diabetessatsningen Beat Diabetes – Kampen för livet, från Det gamla biblioteket i Oslo. Tre kända svenskar, danskar och norskar tävlar mot varandra i olika grenar för att samla in pengar till forskning och att öka medvetenhet om sjukdomen. Programmet visas på Viaplay, TV3 och Viafree klockan 20.00 – 22.00.

Den 14 november uppmärksammas världsdiabetesdagen runt om i världen. Viaplay sätter fokus på denna dag med det nya välgörenhetsprogrammet Beat Diabetes – Kampen för livet.

Peter JihdeRikke Gøransson, och Iman Meskini programleder programmet tillsammans. De skandinaviska grannländerna representeras av tre kända svenskar, danskar och norskar som utmanar varandra i olika grenar för att samla in pengar till diabetesforskningen och öka kunskap och kännedom om diabetes typ 1 och typ 2.

–  Årets viktigaste kväll för nordens alla diabetiker. Vi är många. Och tyvärr blir vi fler. Det kan den här kvällen ändra på. Att få göra den med Rikke och Iman inför tittare i tre länder blir en milstolpe för mig, säger Peter Jihde.

Under programmet får tittarna även en inblick i hur det är att leva med eller nära diabetes med personliga berättelser från människor som har någon form av koppling till sjukdomen. Det blir även artistuppträdande i programmet.

Idag har över 500 000 svenskar diabetes typ 1 och 2 och i världen är över 400 miljoner människor drabbade. Norden är per capita högst drabbat i världen vad gäller personer med typ 1-diabetes.

Sedan 2017 har NENT Group har arbetat med att belysa kampen mot diabetes. Under 3 år har man samlat in över 20 miljoner kronor till diabetesforskningen och i början av 2020 var NENT Group med och grundade Beat Diabetes Foundation, som idag verkar som en fristående stiftelse med ändamålet att BEAT Diabetes.

LÄS OCKSÅ: Kockarnas kamp 2021 – Allt om nya säsongen

By admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *