2024-04-15
Streama Världens historia: Operation Barbarossa på SVT Play

I SVT:s nya dokumentärserie Världens historia: Operation Barbarossa får vi följa Nazitysklands rekordstora anfall mot Sovjetunionen 1941. Det blev som många av oss känner till men som en hel del säkerligen missat starten på en serie misslyckanden. Denna kedja av strategiska felbeslut som det ledde till blev förmodligen det som på sikt sänkte Tyskland och satte stopp för kriget.

Den nya franska serien består av två drabbande och insiktsfulla om en mörk historia.

Streama Världens historia: Operation Barbarossa på SVT Play
Foto: SVT.

Världens historia: Operation Barbarossa – del 1

Hitler är på toppen av sin fanatiska karriär, han har erövrat Frankrike och tyska folket står på hans sida. Men nu gör han sitt livs största misstag. Hitler vänder blicken österut och utmanar Sovjetunionen. Allt för att säkerställa det tredje rikets livsutrymme – lebensraum. En skrämmande påminnelse om östra Europas krigshistoria.

Världens historia: Operation Barbarossa – del 2

I oktober 1941 utfärdar Hitler en order om att anfalla Moskva och Operation Tyfon är ett faktum. De flesta tyskarna tror att segern är nära. Snart har de tagit över Stalins Sovjetunionen. Men Hitlers män fryser fast. De tyska styrkorna klarar inte den sibiriska kylan. Samtidigt har Röda armén lyckats fastställa deras position och den sista striden närmar sig.

Serien börjar sändas 27 september på SVT2 klockan 20:00. Den 30 oktober landar premiären på SVT Play.

LÄS OCKSÅ: Spielberg avslöjar: Harrison Ford avgörande för E.T.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *