2024-06-17
Kortfilmen Queer Parivaar

En färgsprakande berättelse om kärlek, identitet och att navigera sig genom livets motgångar. Queer Parivaar är Shivas bidrag för större representation på film.

Shiva Raichandani identifierar sig som icke binär vars pronomen är de/dem och har under sin uppväxt inte känt sig representerad på film. De menar på att som en icke vit person som tillhör LGBTQ+ communityn var deras berättelser på film både var sorgliga och dystra och att de sällan fick se en glädjefull berättelse.

LÄS OCKSÅ: Owen Wilson som superhjälte i Secret Headquarters är en stor succé

I den nya kortfilmen Queer Parivaar får vi följa ett LGBTQ+ par som ska gifta sig när någon från deras förflutna dyker upp. Shiva berättar att filmen bygger på många personliga erfarenheter, speciellt gällande könsdysfori där det sker en krock mellan en persons biologiska kön och könsidentitet.

Kortfilmen beskrivs som en explosion av färg, humoristisk och som en kärlekshyllning till idéen om en familj oavsett om det är den du har fötts in i eller den du har valt. Shiva säger att de vill att vi ska se att queerpersonerna i Sydasien blomstrar och att det finns ett liv efter trauman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *