2024-07-23
Snart kommer Therese Lindgrens serie Dumpad på discovery+

Zarah (Didi Cederström) lever ett härligt liv på sociala medier, men i verkligheten kämpar hon mot psykisk ohälsa. När hennes pojkvän sedan flera år gör slut ställs allt på sin spets. Dumpad är en ung dramaserie baserad på en originalidé av Therese Lindgren, och en berättelse om att vara ung vuxen och kämpa med måendet i en digital, uppkopplad värld med förskönande filter och fasader.

LÄS OCKSÅ: Här kan du streama Ron Jeremy: Porrkungens fall – dokumentärserien

Therese Lindgren är en av Sveriges främsta kreatörer på sociala medier och Youtube. Nu debuterar hon som serieskapare med nästa discovery+ original – Dumpad. Serien, som är baserad på en originalidé av Therese Lindgren, är en dramakomedi om kampen mot psykisk ohälsa som ung vuxen och att uppnå sina drömmar i en värld som domineras av sociala medier. I rollerna ses en ung framstående skådespelarensamblé med bland andra Didi Cederström (En våldsam kärlek) Nora Rios (Kalifat), Arman Fanni (Innan vi dör) och artisten Daniela Rathana.

– Jag är så otroligt stolt och glad över Dumpad och över alla inblandade. Det har varit en dröm att få utgå från egna erfarenheter och tillsammans med alla helt fantastiska skådespelare skapa en samtida dramakomediserie om psykisk ohälsa och livet som ung vuxen. Jag om någon vet hur det är att navigera i känslor, vänskap, kärlek, drömmar och karriär när man inte alltid mår helt bra. Många unga vuxna går igenom samma sak och jag hoppas att serien både kan skapa förståelse för hur det är att leva med psykisk ohälsa och bidra till att vi fortsätter prata om det, säger Therese Lindgren.

Premiärdatum bekräftat för Dumpad – Therese Lindgrens serie

Snart kommer Therese Lindgrens serie Dumpad på discovery+
Foto: discovery+.

Dumpad hämtar stor inspiration ur Therese Lindgrens egna erfarenheter av psykisk ohälsa. Vi stiftar här bekantskap med Zarah (Didi Cederström), 23 år, som har tagit sig från barndomshemmet utanför stan in till citys pulserande hjärta. Hon lever ett rikt liv på sociala medier och jobbar hårt för att nå sina drömmar. I verkligheten sliter hon också med återkommande konstiga svimningsanfall och plötsligt illamående. Men hon försöker trycka undan alla tecken på psykisk ohälsa för sig själv, vänner och pojkvän sedan flera år som plötsligt gör slut. Dumpad är en serie om äkta känslor och ämnen som engagerar.

För regin står prisbelönade Sophie Vuković och Sofia Adrian är kreativ konsult. Ebba Stymne är manusförfattare. Dumpad produceras av Warner Bros ITVP för sändning på discovery+ 2 december.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *