2024-06-17
Nya svenska serier värda att ge en chans

Här kommer en sammanställning med nya svenska serier värda att ge en chans, samt en kommande titel du vill hålla koll på. Vet du inte vad du ska titta på, då kanske det är värt för dig att kolla igenom något nytt i denna lista. Jag är säker på att du kommer att hitta något, sätta igång och kolla igenom!

Nya svenska serier värda att ge en chans
”Limbo” är en av nya svenska serier att spana in. Foto: Viaplay.

Limbo

Genre: Drama, Krim, Mystik
Skapare: Ivan Sen
Med: Simon Baker, Rob Collins, Natasha Wanganeen m.fl.

Ett enda telefonsamtal vände upp och ner på det mesta för Ebba, My och Gloria. Nyheten slog som en bomb och de får reda på att deras söner varit med om en fruktansvärd olycka. Följ med på en resa då deras vänskap kommer att sättas på prov samtidigt som de kommer behöva omvärdera sina liv och sina viktigaste prioriteringar.

LÄS OCKSÅ: Verklighetsbaserade filmer du måste se

Leva Life – bland de bästa av nya svenska serier

Genre: Drama
Skapare: Susanne Thorson
Med: Hanna Ardéhn, Tina Pour Davoy, Doreen Ndagire m.fl.

Nora är ung, livlig och journalist med en lovande framtid framför sig. Precis innan hon ska ta sig an världen får hon sitt livs förändrande besked: en livshotande cancerdiagnos.

Flykten till Östermalm – kommande

Genre: Komedi
Med: Elina Du Rietz, Özz Nujen, Selma Caglar m.fl.

Denna komedi är skapad av Adi Omanovic och Mak Omanovic och handlar om en familj som ärver en otroligt stor summa pengar. Hundratals miljoner kronor får familjen att ta beslutet om att flytta från Rosengård till Strandvägen i Stockholms Östermalm.

Nya svenska serier värda att ge en chans
Foto: SVT.

Detektiven från Beledweyne

Genre: Drama, Krim, Mystik
Skapare: Zaida Bergroth, Patrik Gyllström
Med: Malin Levanon, Nasir Dhagole, Kristofer Kamiyasu m.fl.

I en spännande twist av ödet möts en vårdslös före detta åklagare och en asylsökande man som visar sig vara ett polisiärt utrednings geni. Trots deras inledande motsättningar, öppnas en möjlighet till ett oväntat samarbete som kan leda till vinst för dem båda. Häng med på en intensiv resa av förändring och oväntade vänskaper när de två börjar arbeta tillsammans för att uppnå sina mål.

Kapningen

Genre: Drama, Thriller
Skapare: Karin Fahlén
Med: Jonas Karlsson, Liv Mjönes, Ana Gil De Melo Nascimento m.fl.

Vidare bland nya svenska serier hittar vi Kapningen. En flygning från Stockholm till San Fransisco förvandlas till en livsfarlig kamp för överlevnad när ett hotfullt meddelande om en kapning dyker upp i en cockpit. De mystiska kaparna har två krav och det är nu upp till Fredrika Bergman från Justitiedepartementet, kommissarie Alex Recht och Säpo-agenten Eden Lundell att lösa fallet, tiden är knapp och fallet måste få en lösning innan tiden rinner ut. Denna serie är nervkittlande och spännande då dessa tre dedikerade detektiver kämpar för att rädda alla liv på planet samtidigt som de försöker avslöja kaparna.

The Reindeer Mafia

Genre: Drama, Komedi, Krim
Skapare: Mika Kurvinen
Med: Samuli Edelmann, Anna-Maija Tuokko, Aake Kalliala

Efter en lång tid av Brita Nelihankas matriarkala style över de nordliga ödemarkerna är tiden inne för hennes släktingar att samlas och höra vad hon har beslutat om sitt arv och vem det ska gå till. Men när testamentet avslöjas visar det sig att det innehåller stora överraskningar som sätter igång en intensiv strid om makten i familjen. Alla dras in i denna kamp där lojalitet och rivalitet sätts i kamp och centrum då samtliga försöker vinna över varandra för att få så mycket av arvet som möjligt.

Nya svenska serier värda att ge en chans
Foto: SVT.

Händelser vid vatten

Genre: Drama, Krim, Mystik
Skapare: Mikael Marcimain l
Med: Pernilla August, Alba August, Asta Kamma August m.fl.

Det som börjar med en idyllisk midsommarafton 1973 slutar med en mardröm för Annie och hennes dotter då de hittar två mördade turister vid en älvkant nära byn Svartvattnet. Mordet förblir ouppklarat och kastar en lång svart skugga över deras liv. 20 år senare återvänder en man till byn och väcker minnen som troddes vara suddade. Denna serie är baserad på Kerstin Ekmans prisbelönta roman som är väldigt spännande och kommer hålla dig på helspänn från början till slut.

Hoppas att du finner våra tips på nya svenska serier till hjälp.

Daniel Paprocki

1 thought on “Nya svenska serier värda att ge en chans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *