2024-06-17

Här listar vi de Adam Sandler filmer alla måste se, även de som tvivlar på skådespelaren.

Adam Sandler filmer
Foto: Sony Pictures Releasing.

Click

Genre: Drama, Fantasy, Komedi

Regi: Frank Coraci

Med: Adam Sandler, Kate Beckingsale, Christopher Walken m.fl. 

I den här bland filmer med Adam Sandler följer vi karaktären Michael Newman, som är en välbetald arkitekt och en dag får tillgång till en magisk fjärrkontroll. Med den kan han kontrollera tider och verkligheten runt omkring honom. Tillslut märker han att just hans val får konsekvenser och han måste nu hitta en lösning på dem. 

En film för dig som är ute efter något fantastiskt i kombination med humor. Filmen handlar om allvarliga frågor kring familj och livsval. Filmen belyser att det är viktigt att leva i nuet och att njuta av de små sakerna i livet. 

The Wedding Singer 

Genre: Komedi, Musik, Romantik 

Regi: Frank Coraci

Med: Adam Sandler, Drew Barrymore, Christine Taylor m.fl. 

Året är 1985 och vi får träffa Robbie som är musiker och sångare som har en dröm om att bli kompositör. Istället har han blivit den ultimata festsångaren – med bröllop som specialitet. 

På ett av de många bröllop som Robbie sjunger på träffar han Julia som arbetar sin första dag som servitris. Robbie och Julia lär känna varandra och en speciell vänskap utvecklas mellan dem. Robbie har sitt eget bröllop runt hörnet men dumpas av sin fästmö på självaste bröllopsdagen. Han är bröllopssångare, blir dumpad på sitt bröllop och är olyckligt kär, hur ska det gå för honom? 

Har du ännu inte sett The Wedding Singer? Den garanterar underhållning och kvalar in som av de Adam Sandler filmer alla måste ha sett.

Happy Gilmore 

Genre: Komedi, Sport 

Regi: Dennis Dugan

Med: Adam Sandler, Christopher McDonald, Julie Bowen m.fl.  

Happy Gilmore är en aggressiv kille med hockey drömmar vars talang för sporten golf av en slump upptäcks. Hans farmor befinner sig i en knivig sits med kronofogden vilket gör att Happy ställer upp på en professionell golfturnering. 

Du bör se denna film om du är sugen på underhållning och komedi. En film med många roliga scener som säkert kommer få dig att skratta. 

Adam Sandler filmer – här är bästa tipsen
Foto: Netflix.

Uncut Gems – den bästa av alla Adam Sandler filmer?

Genre: Drama, Krim, Thriller 

Regi:Benny Safdie, Josh Safdie 

Med: Adam Sandler, Julia Fox, Idina Menzel m.fl.

Howard Ratner äger en guldsmedsbutik men har även skulder upp till hakan. Han måste hitta ett sätt för att betala dem innan det är för sent. En film som fångar dig snabbt in i handlingen och man får ta del av Ratners stress i hans vardag. 

En film som är väldigt underhållande men samtidigt håller en nervös och stressad. En fängslande film att roa sig med om man är sugen på något som underhåller hela tiden. 

50 First Dates 

Genre: Drama, Komedi, Romantik 

Regi: Peter Segal 

Med: Adam Sandler, Drew Barrymore, Rob Schneider m.fl.  

I denna film spelar Adam Sandler och Drew Barrymore tillsammans för första gången sedan The Wedding Singer. 50 First Dates är en rolig och romantisk komedi där charmören Henry Roth (Sandler) lever ett bra liv på en tropisk paradisö. Det han spenderar sin tid på är att charma vackra kvinnor. En dag möter han den vackra Lucy som han blir ordentligt kär i. Dagen därpå har Lucy ingen aning om vem han är. Hon lider av extrem minnesförlust. Denna vänskap blir en ordentlig kamp för Roth då han behöver lära känna kvinnan han är kär i på nytt och nytt om och om igen. 

Den av alla Adam Sandler filmer som är ett måste för dig som är sugen på kärlek och romantik.

Min Låtsasfru

Genre: Komedi, Romantik 

Regi: Dennis Dugan 

Med: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Brooklyn Decker m.fl. 

Ett måste bland filmer med Adam Sandler. I Min låtsasfru förljer vi Danny Maccabee som träffar sin drömtjej men måste ta med sin assistent från jobbet Katherine i rollen som sin blivande exfru för att dölja en ogenomtänkt lögn. Det hela slutar med en galen weekendresa till Hawaii där sanningen kommer fram. 

Vem är det han egentligen är förälskad i ? 

En rolig och underhållande film som alltid är lika kul att titta på. Är du sugen på komedi och romantik så är detta den perfekta filmen för dig.

Benknäckargänget 

Genre: Komedi, Krim, Sport

Regi: Peter Segal 

Med: Adam Sandler, Burt Reynolds, Chris Rock m.fl. 

Paul “Wrecking” Crew var en fotbollsstjärna men råkade ut för en fyllekörning som fick honom att hamna bakom galler. I fängelset får han i uppgift att sätta ihop ett fotbollslag av fångarna som senare ska möta fängelsets sadistiska vaktgång. 

En film som är rolig men samtidigt väldigt underhållande och lättsam att titta på. Förberedelserna inför matchen är stora och matchen själv kommer att bli intressant. Det är bara direktören och vakterna som inte har en aning om vad de har att möta, med Paul som den drivande kraften bakom det nya laget.

Adam Sandler filmer
Foto: Netflix.

Hustle

Genre: Drama, Komedi, Sport

Regi: Jeremiah Zagar 

Med: Adam Sandler, Queen Latifah, Juancho Hernangomez m.fl. 

I denna av de bästa bland alla Adam Sandler filmer spelar skådespelaren en avdankad talangscout, som finner en potentiell basketstjärna i Spanien. Följ med på en film där Sandler desperat försöker finna en väg för honom och baskettalang in i NBA. 

En film som visar på en hårt kämpande man som försöker förverkliga sin dröm om att få komma tillbaka till NBA. 

Blended 

Genre: Komedi, Romantik 

Regi: Frank Coraci 

Med: Adam Sandler, Drew Barrymore, Wendi McLendon-Covey 

Lauren och Jim är två ensamstående föräldrar som efter en blinddate är helt övertygade om att de aldrig ska ses igen. Det som händer nu är att de av misstag bokar sig in på samma all-inclusive semester och tvingas nu spendera en hel vecka ihop. Dessutom i samma svit. 

Mer beskrivning behövs inte, titta för att se hur det går och vad denna oönskade semester leder till.

Big Daddy 

Genre: Drama, Komedi 

Regi: Dennis Dugan

Med: Adam Sandler, Joey Lauren Adams, Jon Stewart m.fl. 

Adam Sandler spelar i denna komedi den 32-årige Sonny Koufax som levt hela sitt liv utan att ta ansvar. En dag blir han dumpad av sin flickvän för en äldre man. Då har han bevis för att han måste växa upp. För att imponera på sitt ex adopterar han femårige Julian. 

Är du sugen på underhållning i form av drama och mycket komedi, samt att återuppliva en klassiker? Då har du hittat rätt film för kvällen! 

Daniel Paprocki

3 thoughts on “Adam Sandler filmer – här är bästa tipsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *