2024-04-15

Det finns många bra Liam Neeson filmer – här är en lista med några av de finaste!

William John Neeson föddes den 7 juni 1952 i Ballymena, Antrim. Han är en brittisk skådespelare och Unicef-ambassadör. Liam Neeson har både en karriär inom film men också på scen. En stor och framgångsrik skådespelare som gjort många bra och omtalade prestationer. 

William John Neeson, född 7 juni 1952 i Ballymena i Antrim, är en brittisk skådespelare och Unicef-ambassadör. Liam Neeson har en karriär både inom film och på scen.

LÄS OCKSÅ: Adam Sandler filmer – hetaste tipsen

Liam Neeson filmer – här är bästa tipsen
Foto: Universal Pictures.

Schindler’s List 

Genre: Biografi, Drama, Historia

Regi: Steven Spielberg 

Med: Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley m.fl. 

Oskar Schindler var från början medlem i Nazistpartiet och var känd för sitt affärssinne och förmåga att charmigt uppnå framgång. Han var även en notorisk kvinnokarl som inte tvekade att använda mutor för att nå sina mål. Men under andra världskriget tog han plötsligt en oväntad ställning och använde hela sin förmögenhet för att rädda sina judiska arbetare genom att köpa deras frihet.

En historisk film med hjälteinsatser som skett på riktigt i det verkliga kriget. En upplysande film om andra världskriget och dess påverkan. Det bästa dramat av Liam Neeson filmer.

The Next Three Days 

Genre: Action, Drama, Krim 

Regi: Paul Haggis 

Med: Russell Crowe, Elizabeth Banks, Liam Neeson m.fl. 

John Brennan har en till synes perfekt familj tills hans fru blir fängslad för mord. Trots flera års överklaganden är John övertygad om att hans fru är oskyldig och bestämmer sig för att rädda henne från fängelset genom att utveckla en farlig plan. 

Gangs of New York 

Genre: Drama, Krim 

Regi: Martin Scorsese

Med: Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz, Daniel Day Lewis m.fl. 

Filmen utspelar sig i 1860-talets New York, där stadsdelen Five Points på Manhattan är en av världens farligaste platser. Laglöshet råder och poliskåren är korrumperad och gör ingenting för att stoppa gatugängens våldsamma krig om makten över området. Huvudpersonen, Amsterdam Vallon, är en ung man som som liten såg sin far, en gängledare, mördas av en fruktad fiende , Bill ”The Butcher”. Efter 16 år återvänder Amsterdam till Five Points för att hämnas sin fars död. Han infiltrerar sig i Bill ”The Butcher” inre krets genom att använda sig av älskarinnan, ficktjuven Jenny Everdene. 

Gangs of New York är ett måste att se, ett mästerverk helt enkelt! 

Liam Neeson filmer – här är bästa tipsen
Foto: 20th Century Fox.

Taken – kanske den bästa av Liam Neeson filmer

Genre: Action, Krim, Thriller   

Regi: Pierre Morel

Med: Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen m.fl. 

Bryan lämnar CIA för att kunna vara närvarande för sin dotter och ex-fru i staden Los Angeles. Han känner däremot ånger för att ha försummat dem tidigare och känner sig hotad av sin nya man som skämmer bort sin egen dotter. När dottern blir kidnappad under en resa till Paris, kämpar Bryan mot klockan för att rädda henne från ett liv som prostituerad.

Taken är en klassiker och kommer alltid att vara en av Liam Neesons bättre och omtalade filmer. En bra film för dig som är sugen på fart och spänning! 

Taken II 

Genre: Action, Krim, Thriller 

Regi: Olivier Megaton

Med: Liam Neeson, Famke Janssen, Maggie Grace m.fl. 

Räddningsaktionen som fick hans dotter räddad är den som nu samtidigt slår tillbaka på honom. Fadern till kidnapparen som Bryan Mills hade mördat är nu på jakt. Både Bryan och hans fru blir kidnappade i Istanbul och måste nu finna vägen ut. 

Taken III

Genre: Action, Krim, Thriller 

Regi: Olivier Megaton

Med: Liam Neeson, Forest Whitaker, Maggie Grace m.fl. 

Bryan Mills liv rasar samman när han felaktigt anklagas för mord. Han flyr från brottsplatsen och är nu efterlyst av polisen, FBI, och CIA. För att inte riskera att mördarna går fria eller att de angriper hans dotter, bestämmer sig Mills för att använda sina kunskaper som tidigare agent för att vända situationen till sin fördel. I denna spännande thriller, skriven av Luc Besson, återvänder Liam Neeson i rollen som Bryan Mills för att bekämpa de krafter som hotar honom och hans familj.

Detta är den sista av de tre Taken filmerna. Ett måste att se ifall du sett ettan och tvåan. Det är bara att börja titta på denna av Liam Neeson filmer! 

Liam Neeson filmer – här är bästa tipsen
Foto: Paramount Pictures.

Silence

Genre: Drama, Historia

Regi: Martin Scorsese 

Med: Liam Neeson, Adam Driver, Andrew Garfield m.fl. 

Två jesuitiska präster reser under 1600-talet till Japan där katolicismen är förbjuden och så gott som alla utländska kontakter har avbrutits. Under sin resa i Japan händer mycket, de måste utstå våld och förföljelse.

The Dark Knight Rises 

Genre: Action, Drama, Thriller 

Regi: Christopher Nolan 

Med: Christian Bale, Tom Hardy, Anne Hathaway m.fl. 

Efter att ha blivit en jagad flykting under åtta år tar Batman på sig skulden för Harvey Dents död och offrar allt för att rädda Gotham. Tack vare lagen Dent Act försvinner kriminaliteten från staden. Men nu, flera år senare, dyker två nya skurkar upp och hotar att vända upp och ner på stadens fredliga tillvaro.

Michael Collins 

Genre: Biografi, Drama, Thriller 

Regi: Neil Jordan 

Med: Liam Neeson, Aidan Quinn, Julia Roberts m.fl. 

Michael Collins är en historisk film som beskriver den irländska frihetskampen för frihet och självständighet från brittiskt styre. Genom att följa karaktärerna och deras kamp på nära håll får vi se den våldsamma konflikten och hur den påverkade den irländska 

historien samt vilken betydelse den fick.  

Denna film är för dig som vill se en djup skildring av hur kampen för frihet och rättvisa har kostat många liv och hur det präglat det irländska samhället för alltid. En klar favorit att se av alla Liam Neeson filmer.

Daniel Paprocki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *