2024-03-04
komedier

Söker du tips på vassa komedier som garanterat får dig och dina vänner att skratta? Här kommer de!

roliga filmer
Foto: Sony Pictures Releasing.

50 First Dates 

Genre: Drama, Komedi, Romantik

Regi: Peter Segal 

Med: Adam Sandler, Drew Barrymore, Rob Schneider m.fl. 

50 First Dates är inte bara en romantisk film utan också en komedi och en känslosam berättelse. Den kombinerar skratt och tårar på ett sätt som berör tittaren och ger en unik inblick i en ovanlig kärleksrelation. Genom humor och ömhet visar filmen på de utmaningar och glädjeämnen som följer med att älska någon som lider av ett sådant speciellt tillstånd.

LÄS OCKSÅ: Tips på Adam Sandler filmer

The Wedding Singer 

Genre: Komedi, Musik, Romantik

Regi: Frank Coraci

Med: Adam Sandelr, Drew Barrymore, Christine Taylor m.fl.

The Wedding Singer är en underhållande rulle bland dessa komedier, från 1998, med Adam Sandler i huvudrollen som Robbie Hart, en professionell bröllopssångare. Efter att ha blivit dumpad vid altaret av sin fästmö Linda fortsätter Robbie att sjunga på bröllop, samtidigt som han försöker läka sitt brustna hjärta.

Drew Barrymore spelar rollen som Julia, en kvinna som är förlovad med en affärsman. Filmen utforskar hur Robbie och Julia börjar utveckla känslor för varandra, men söter på hinder som håller dem tillbaka. Det är en berättelse om kärlekens väg och de komplicerade omständigheter som uppstår.

The Wedding Singer är en perfekt film för dig som längtar efter en mix av skratt, romantik och drama. Den erbjuder en rolig och humoristisk skildring av kärlekens äventyr och tar med tittarna på en resa fylld av glada stunder och oväntade twistar.

Hur man blir av med en kille på 10 dagar

Genre: Komedi, Romantik
Regi: Donald Petrie
Med: Kate Hudson, Matthew McConaughey, Adam Goldberg m.fl. 

Denna komedi kretsar kring Andie Anderson, en skribent på den glansiga tjejtidningen Composure. När en av hennes kollegor blir dumpad får redaktionens chef en idé till Andies nästa artikel: hur man gör sig av med en kille på bara 10 dagar.

En plan sätts i rörelse, där Andie ska träffa en kille och sedan medvetet göra sig av med honom inom loppet av tio dagar. Detta bildar grunden för en humoristisk film som utforskar kärlek och drama, och som är perfekt för de som vill se något annorlunda och roligt.

Denna komedi erbjuder en unik twist på romantiskt innehåll och bjuder på en underhållande berättelse som skiljer sig från det vanliga. Genom att balansera komik och dramatik skapar filmen en underhållande och oförutsägbar upplevelse för tittarna.

Komedier du inte får missa
Foto: New Line Cinema.

The Mask 

Genre: Action, Komedi, Krim

Regi: Chuck Russell 

Med: Jim Carrey, Cameron Diaz, Peter Riegert m.fl. 

Denna film behöver knappast någon närmare introduktion. Det är en komediklassiker som är ett absolut måste att se. I huvudrollen finner vi Jim Carrey som spelar en bankman som en dag ser en kvinna, Tina Carlyle, som han bara vet att han måste närma sig.

Filmen erbjuder en härlig mix av skurkar, kärlek och framförallt massor av komedi. Den är ett måste för alla som älskar att skratta och underhållas.

Om du ännu inte har sett den här filmen, rekommenderar jag dig starkt att se den omedelbart. Det är en verklig pärla som du inte vill missa!

The Wedding Crasher 

Genre: Komedi, Romantik 

Regi: David Dobkin 

Med: Owen Wilson, Vince Vaughn, Rachel McAdams m.fl. 

Denna romantiska komedi film handlar om de två bästa vännerna John och Jeremy. Deras galna ide är att ha en rolig sommar som går ut på att krascha bröllop för att träffa på massa kvinnor. Ett av de största bröllopen under sommaren får de mer än bara kvinnor, de får då även kärlek och komplikationer på köpet. 

Filmen är för dig som är sugen på en komedi fylld av kärlek och oväntade twists. En lättsam och underhållande film perfekt för helgen eller en avslutning på veckan. 

13 snart 30 

Genre: Fantasy, Komedi, Romantik 

Regi: Gary Winick

Med: Jennifer Garner, Mark Ruffalo, Judy Greer m.fl. 

Den 13-åriga flickan önskade att hon vore 30 år gammal. En dag går denna dröm i uppfyllelse och hon vaknar upp som 30 år gammal kvinna. Det kommer med komplikationer som att tänka på sin karriär samtidigt som hon finner vänskapen med en barndomskärlek. En film med fantastiska skådespelare som Jennifer Garner, Mark Ruffalo, Judy Greer. Denna rulle bjuder på en massa nostalgi till barndomen och kärlek.

Shanghai Noon 

Genre: Action, Komedi, Äventyr 

Regi: Tom Dey 

Med: Jackie Chan, Owen Wilson, Lucy Liu m.fl. 

Denna actionkomedi utspelar sig kring en kinesisk kejsardotter som blir kidnappad och förd till Amerika. Jackie Chan tar rollen som Chong Wang, en kinesisk kejserlig vakt som reser till Amerika för att rädda dottern. Under sitt äventyr stöter han på Roy O’Bannon, och tillsammans tar de sig an uppgiften att befria kejsardottern.

I Amerika möter de en rad faror och hinder på sin resa för att rädda dottern. Genom komiska och actionfyllda situationer utvecklar Chong Wang och Roy O’Bannon ett osannolikt partnerskap i sin strävan efter att övervinna utmaningarna och återföra kejsardottern till säkerhet.

Denna underbara titel bland komedier vi tipsar om erbjuder en spännande kombination av action och humor, med Jackie Chan i sin karaktäristiska stil. Publiken tas med på en resa fylld av spänning, skratt och oväntade vändningar när dessa två hjältar kämpar för att rädda kejsardottern och övervinna de hinder de ställs inför på sin väg.

komedier
Foto: Paramount Pictures.

Vad Kvinnor Vill Ha 

Genre: Fantasy, Komedi, Romantik 
Regi: Nancy Meyers 
Med: Mel Gibson, Helen Hunt, Marisa Tomei m.fl. 

I filmen Vad Kvinnor Vill Ha porträtteras reklamchefen Nick Marshall (spelad av Mel Gibson) som plötsligt får förmågan att höra vad kvinnor verkligen tänker. Denna oväntade gåva ger honom en betydande fördel både i arbetslivet och kärlekslivet. Genom att förstå kvinnor bättre inser han att hans tidigare tankar och handlingar har varit felaktiga, och han börjar lära sig att behandla dem med respekt och förståelse.

Denna underhållande och charmiga komedi berör viktiga frågor om jämställdhet och relationer, och tar oss med på en resa där Nick utmanas att omvärdera sina fördomar och förbättra sin kommunikation med kvinnor. Filmen skapar medvetenhet kring vikten av att lyssna på kvinnors tankar och åsikter, samtidigt som den ger oss en rolig och tankeväckande upplevelse.

Admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *