2024-03-04

Den 77-åriga Brenda Blethyn fortsätter att läsa mordfall i den tolfte säsongen av Ett fall för Vera som har premiär på SVT Play och i SVT1 tisdag 25 juli. I de fyra avsnitten löser kriminalkommissarien Stanhope ett mord på en kommunalarbetare, en före detta soldat, en polis och föräldrarna till ett litet barn.

LÄS OCKSÅ: Nu kan du streama Kustpärlans mysterier säsong 2

Ett fall för Vera säsong 12
Foto: ITV.

Detta händer i Ett fall för Vera säsong 12

I det första avsnittet av den tolfte säsongen av Ett fall för Vera, kallas Vera Stanhope (Brenda Blethyn) och Aidan Healy (Kenny Doughty) till en fyr, där en kommunalarbetare hittats död. Det kommer att visa sig att hans liv inte varit någon dans på rosor. I det andra avsnittet hittas en tidigare militär död. Mannen har tilldelats utmärkelser under sin tjänstgöring, men han har varit svekfull något som kan ha lett fram till hans död. En framgångsrik och omtyckt polis hittas död i en damm i det tredje avsnittet. Tydligt är att en komplicerad familjedynamik, spänningar på jobbet och inspel från den undre världen kan ha lett till hans död. Men frågan är om det egentligen varit hans egen envishet som fått honom dödad. I det fjärde och sista avsnittet är kriminalkommissarien ute i en storm och hittar ett spädbarn i en dumpad bil. Eftersom hennes mobil inte fungerar och vägarna är blockerade på grund av träd som fallit på grund av stormen måste Vera och det lilla barnet söka skydd på ett ställe där Vera absolut inte vill vara.

I rollerna:
Vera Stanhope – Brenda Blethyn
Kenny Lockhart  – Jon Morrison
Mark Edwards – Riley Jones
Aiden Healy – Kenny Doughty
Jac Williams – Ibinabo Jack
Malcolm Donahue – Paul Kaye
Paula Bennett – Sarah Kameela Impey
Bron Martin – Su Elliot
Phil Kingston – Matthew Marsh
Glynn Allen – Paul Bown
Mandy Wilson – Rachel Denning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *