2024-05-31

Jason Diakité, även känd som Timbuktu, är en ikon inom den svenska hip-hopscenen. Nu gör han sin officiella skådespelardebut i Viaplays nya dramaserie ”Allt och Eva”, där han delar scenen med Tuva Novotny i huvudrollen. Serien kommer att ha premiär exklusivt på Viaplay under våren. Här är en första smygtitt.

Med hits som ”The Botten Is Nådd”, ”Resten av ditt liv” och ”Det löser sig” har Jason ”Timbuktu” Diakité etablerat sig som en av Sveriges mest framstående rappare under nästan två decennier. Nu tar han steget in i skådespelarvärlden med sin roll i ”Allt och Eva”. Dramakomedin är skriven och regisserad av Johanna Runevad, och förutom Novotny inkluderar rollistan Joachim Fjelstrup och Sissela Kyle.

Jason "Timbuktu" Diakité skådespelar i Allt och Eva
Foto: Viaplay.

Jason ”Timbuktu” Diakité skådespelar i Allt och Eva – här är handlingen

Handlingen kretsar kring Eva (spelad av Tuva Novotny), som beslutar sig för att få barn på egen hand genom insemination i Danmark. Hon är singel och ser sina vänner som sin andra familj. Jason Diakité spelar rollen som Josefine, bästa vännen till Eva, vars förhållande till Nils, spelad av Diakité, genomgår prövningar när de försöker navigera genom vardagslivets utmaningar och olika syn på föräldraskap.

LÄS OCKSÅ: Tips: premiär för komedin ”Bakom varje man”

Sanna Sundqvist, som tidigare nominerats till Guldbaggen för sina roller, inklusive i serien ”Tack och förlåt” och filmen ”Tore”, spelar Josefine och delar sina tankar om att arbeta med Diakité.

”Allt och Eva” innehåller också en rad andra välkända skådespelare som Bengt Braskered, Johan Hedenberg, Ann Petrén, Oskar Töringe, David Wiberg och Björn Kjellman.

Serien består av sex avsnitt och kommer att ha exklusiv premiär på Viaplay under våren 2024. Den har redan blivit nominerad i den internationella Panorama-tävlingen på den årliga festivalen för dramaserier, Series Mania. Se den första teasern här.

”Allt och Eva” produceras av Warner Bros. International Television Production Sverige för Viaplay Group, med Johanna Runevad som regissör och manusförfattare. Sofie Palage är producent och Johan Hedman är exekutiv producent på Warner Bros. International Television Production Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *