2024-04-15
Tips: premiär för komedin "Bakom varje man"

”Bakom varje man” är en dansk dramakomedi som utforskar dynamiken kring kön, makt och förändring. Den etablerade kocken Michael (Jesper Zuschlag) finner sin position hotad när den nya biträdande kocken, Naja (Julie Rudbæk), tar sikte på att modernisera restaurangen. En kamp om ledarskapet tar fart, och frågan om vilken av dem som är villigast att gå längst för att behålla makten ställs. Under tiden uppstår frågan: Har kvinnor eller män flest ess i rockärmen år 2024? Huvudrollsinnehavarna Julie Rudbæk och Jesper Zuschlag är även skaparna bakom serien, som blev en publikframgång vid premiären i Danmark.

LÄS OCKSÅ: Adam Sandler filmer – här är bästa tipsen

Tips: premiär för komedin "Bakom varje man"
Foto: DR.

Michael (Jesper Zuschlag) känner sig säker i sin roll som chefskock på den omtyckta restaurangen Arbete i Köpenhamn. Han har varit med och byggt upp köket från grunden och gjort restaurangen till en framgång. Men när hans chef, Vibeke (Anne Eleonora Jørgensen), plötsligt anställer den nya biträdande kocken, Naja (Julie Rudbæk), förändras allt.

Naja introducerar en modern syn på framgång och ledarskap, och Michael har inte riktigt hängt med i utvecklingen, vilket leder till konflikt. När Michael inser att Naja även siktar på hans position startar en kamp om makten. Deras strid får gradvis konsekvenser för de anställda, köket och restaurangen i sin helhet. Situationen blir ännu mer komplicerad när Michael och Naja upptäcker att Vibeke har helt andra planer för restaurangen, vilket tvingar dem att samarbeta trots sina tidigare motsättningar.

Originaltitel: Bag Envher Mand
Produktionsland: Danmark
Produktionsbolag: Drive Studios, DR
Manus: Julie Rudbæk, Jesper Zuschlag
Regi: Julie Rudbæk, Jesper Zuschlag
Antal avsnitt: 8

I rollerna:

Michael             Jesper Zuschlag
Naja                  Julie Rudbæk
Vibeke               Anne Eleonora Jørgensen
Anders              Ari Alexander
Lise                  Sara Fanta Traore
Søren               Morten Brovn

Sigrid                Eva Jin
Flemming         Anders Brink Madsen
Alex                  Hyo Cortzen

”Bakom varje man” har premiär på SVT Play den 8 mars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *