2024-05-30
Netflix huvudkontor

Fryshuset lanserar tillsammans med Netflix projektet “Din väg in” som ska få fler unga att ta steget in i film- och tv-branschen. Initiativet syftar till att sänka trösklar och skapa en mer diversifierad och inkluderande film- och tv-industri i Sverige.

Som ung kan det svårt att komma in i film- och tv- branschen utan egna kontakter. För att ändra på det, och för att motverka andra hinder som unga kan stöta på, startar Fryshuset med stöd av Netflix ett nytt projekt där unga mellan 18 och 26 år får möjlighet att lära av och nätverka med professionella yrkesverksamma inom film och tv.

– Vi är glada över att kunna samarbeta med Netflix för att stödja unga som drömmer om en framtid inom filmindustrin. Genom att erbjuda möjligheter till utbildning och nätverk hoppas vi kunna öppna dörrarna för en mer inkluderande bransch där fler har möjlighet att lyckas, säger Karl Champ Moalosi Bjurman, verksamhetsansvarig på Fryshuset Produktion.

Ska stärka ungdomars självförtroende

Projektet syftar även till att stärka ungdomarnas självförtroende, ambitioner och nätverk – och att visa att en karriär inom underhållning är möjlig, oavsett bakgrund. Det första evenemanget äger rum i Stockholm den 4 maj och kommer att följas av liknande event i Göteborg och Helsingborg under hösten.

– Vi är otroligt stolta och glada över att få presentera det här fantastiska samarbetet tillsammans med Fryshuset. På Netflix investerar vi i svenska filmer och serier, men vi vill också fortsätta bidra till ekosystemet genom att satsa på framtiden för film- och tv-branschen, säger Jenny Stjernströmer Björk, nordisk innehållschef på Netflix.

Evenemangen kommer att samla en rad yrkesverksamma inom filmbranschen, från produktionsbolag och skolor. Tillsammans kommer de att bidra med sin kunskap och erfarenhet för att stötta unga deltagare att ta sina första steg in i film- och tv-världen.

För mer information om evenemangen och hur man kan delta, besök Fryshusets hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *