2024-05-30
Jönssonligan

Foto: Johan Paulin, FLX

Nu är det klart att ”Jönssonligan kommer tillbaka”, som regisseras av Eddie Åhgren och har bland andra Robert Gustafsson och Jonas Karlsson på Rollistan, har premiär den 6 december.

I Jönssonligan kommer tillbaka spelas den ikoniska ligan av Robert Gustafsson (Charles-Ingvar “Sickan” Jönsson), Jonas Karlsson (Vanheden), Anders Jansson (Dynamit-Harry) och Jennie Silfverhjelm (Doris). Filmen regisseras av Eddie Åhgren (Solsidan, Bonusfamiljen, Meningen med livet) och Per Gavatin (Torpederna, Grotesco) har skrivit manus. Producenter är Anna Anthony och Rebecka Lafrenz.

Filmen går tillbaka till den klassiska filmseriens själ, men är placerad i nutid.

– En ny film om Jönssonligan är något många ser fram emot och med premiär den 6 december kan vi verkligen påstå att julen kommer tidigt i år, säger Pia Grünler, Nordic Head of Theatrical Distribution på SF Studios.

Jönssonligan
Foto: Johan Paulin, FLX

Detta handlar nya Jönssonligan om:

Efter år på flykt återförenas Sickan med Vanheden, Harry och Doris för en ny kupp. Planen, tajmad in i minsta detalj, är att stjäla ett komplett T-Rex-skelett från Naturhistoriska museet och sälja det till den skrupelfrie affärsmannen Wall Enberg (Johan Rabaeus) för 320 miljoner kronor. De har dock inte räknat med Rigmor Gren (Lotta Tejle), en åldrad kriminalare, besatt av idén att ställa Jönsson inför rätta innan hon själv går i pension.

Filmen produceras av FLX och Tonefilm i samproduktion med SF Studios samt med stöd från Svenska Filminstitutet. SF Studios distribuerar filmen i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *