2024-05-31
Bilar film – alla bilar enade tillsammans.

Foto: Disney

Följ med Blixten och Bärgarn i dessa tidlösa Disney-Pixar filmer. I dessa filmer får vi se när Blixten först vinner pistongcupen, Bärgarn när han blir hemlig agent.

Blixten glider igenom en neondränkt storstad i Bilar film.
Foto: Disney

Bil-filmerna för hela familjen!

Pixar är en jätte inom animationsindustrin och en av deras mest älskade filmserier är Bilar. I filmerna finns det massvis med pratande bilar istället för människor. Serien handlar om racerbilen Blixten McQueen, som spelas av Owen Wilson, och hans vänner Bärgarn (Larry the Cable Guy), Sally (Bonnie Hunt), och den gamla tävlaren Hudson (Paul Newman).

Bilar film #1 – Bilar (2006)

Första filmen handlar om den självupptagna Blixten McQueen som försöker vinna Pistongcupen. När det ser ut som att Blixten skulle vinna går hans däck sönder precis innan mållinjen men han lyckas komma på delad första plats tillsammans med dem respekterade gamla racearen Kungen (Richard Petty) och blixtens rival Chick Hicks (Michael Keaton).

Blixten hoppas att han en dag kan bli som kungen och få en annan sponsor istället för rost-e-väck, ett rostborttagningsmedel för gamla bilar. Då det blev oavgjort måste de ha en sista tävling i Kalifornien men på vägen dit råkar Blixten falla ur sin skåpbil och enda vän Mack (John Ratzenberger). Detta leder till att Blixten skenar iväg och råkar köra sönder den lilla staden, Kylarköpings, väg. Som straff måste han nu laga vägen medan resten av världen letar efter honom. När han är i kylarköping träffar Blixten många nya vänner som Bärgarn, Sally, Hudson, m.fl.

TV-serie – Bilar: Bärgarns hejdlösa historier (2008-2012)

Bärgarn och Blixten hade en kortfilmsserie tillsammans där Bärgarn berättar om sina upplevelser han har haft genom livet för Blixten som Bärgarn menar varit med på de historierna. Bärgarn har varit stuntman, tjurfäktare, brandbil, och mycket mer, tja, om man nu ska tro på honom.

Bilar film #2: Bilar 2 (2011)

Den andra Bilar-filmen är väldigt annorlunda från den första. Istället för att den här filmen handlar om Blixten följer vi istället främst Bärgarn som blivit indragen i en spion komplott med agenten Finn McMissile (Michael Caine) att ta reda på vad den onda professorn Zündapp (Thomas Kretchmann) ska göra med sitt nya kamera liknande vapen.

Samtidigt driver den vänliga oljemiljardären Max Axeltryck (Eddie Izzard) den nya tävlingen World Grand Prix som Blixten är med i och han tar med sig Bärgarn på den världsomspännande resan.

Bilar film #3: Bilar 3 (2017)

I tredje och sista Bilar-filmen börjar Blixten bli gammal. Med 7 pistongcups vinster under försöker han ta sin 8de vinst men han är ingen match mot de nya bilarna. Den nya bilen Jackson Storm (Armie Hammer) är betydligt bättre än honom men Blixten fortsätter ändå försöka hinna ikapp vilket leder till att han krockar som Kungen och Hudson hade gjort innan honom.

Efter skadan bestämmer han sig för att fortsätta tävla men han får en ny tränare av sin sponsor, den unga bilen Cruz Ramirez (Cristela Alonzo). Blixten har svårt att arbeta med Cruz och det visar sig att hon egentligen ville tävla själv men aldrig fått chansen. Blixten bestämmer sig därför för att träna Cruz själv i detta hjärtevärmande avsked till serien.

Alla bilar-filmerna finns att streama på Disney+. Sugen på mer underhållning för hela familjen? Se vår lista med roliga komedier!

Ivar Sandberg

1 thought on “Bilar film – streama alla bilarfilmerna med hela familjen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *