Riket Exodus – senaste om nya säsongen

Nordic Entertainment Group, Zentropa och DR kan i dag avslöja flera nya skådespelarnamn i Riket Exodus, som kommer till Viaplay. Detta blir den tredje och oåterkalleligt sista säsongen av den legendariska serien om det goda och onda på Rigshospitalet i Köpenhamn. Laura Christensen återvänder till sin genombrottsroll från 1994 som den felopererade Mona. Dessutom återvänder den tyske Trier-favoriten Udo Kier i rollen som den demoniske och vanskapte bebisen Lillebror – men nu som Storebror.

Som 10-åring fick Laura Christensen sitt stora genombrott i säsong ett av Riket, där hon spelade den felopererade och hjärnskadade Mona. Hon återvände till karaktären i andra säsongen, och nu återvänder Laura Christensen som Mona en sista gång i Riket Exodus. Christensen är också känd från tv-serien Taxa, skådespelarkollektivet N.i.p.s., och nu senast Tobias Lindholms internationella succé-serie Efterforskningen (2020) om utredningen som klarade upp mordet på Kim Waal.

En annan som återvänder till Riket för sista gången är 76-årige Udo Kier. Den tyske världsstjärnan har uppnått kultstatus för sina demoniska roller i en lång rad Lars von Trier-produktioner, och har sammanlagt medverkat i mer än 270 film- och tv-produktioner över hela världen.

Sedan tidigare är det redan känt att Bodil JørgensenGhita NørbyNikolaj Lie KaasLars MikelsenNicolas BroSøren Pilmark och Peter Mygind medverkar i Riket Exodus.

Handligen i Riket Exodus

Starkt påverkad av spökandet i tv-serien Riket söker sömngångaren Karen efter svar på seriens olösta mysterium för att rädda sjukhuset från undergång. En kväll faller Karen i djup sömn och i sömngångartillstånd hamnar hon på något oförklarligt sätt utanför Rigshospitalet. Porten till Riket har börjat att öppna sig.

Med Riket Exodus fortsätter och avslutar Lars von Trier sin internationellt uppmärksammade kultklassiker från 1990-talet: Spökhistorien om sjukhuset vid blekdammarna, där det onda fått fotfäste och där läkekonsten dagligen kämpar mot sig själv, med svenskarna och det övernaturliga och oförklarliga i en märklig blandning av humor, skräck och det absurda. 

Zentropa, NENT GROUP och DR bakom Riket Exodus
Riket Exodus produceras för Nordic Entertainment Group och DR av Zentropa Entertainment. Serien finansieras utöver detta bland annat av Film i Väst och Nordisk Film & TV Fond och har utvecklats med stöd av CREATIVE EUROPE MEDIA PROGRAMME OF EUROPEAN UNION. Internationell försäljning via TRUSTNORDISK.

Zentropa är producent av serien, medan NENT Group och DR är samproducenter.

Lars von Trier har precis som tidigare säsonger skrivit manus tillsammans med Niels VørselLouise Vesth producerar för Zentropa Entertainments i samproduktion med Film i Västs Peter Possne och Katarina Krave.

I samband med produktionen av RIKET EXODUS har RIKET I och II genomgått en omfattande restauration, så att alla säsonger kan sändas tillsammans i högsta kvalitet till både gamla och nya fans. Alla säsonger blir tillgängliga på Viaplay.

Riket Exodus lanseras som ett Viaplay-original och förväntas ha premiär på strreamingtjänsten under 2022, innan den en kort tid senare har TV-premiär på DR.

En annan serie som är tillbaka är Nikelodeon-klassikern iCarly. Läs mer om nya iCarly här!

By admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *