2024-07-23
Världens barn – Startskottet 2022 med Henrik Kruusval och Vilfred Landstedt

I en direktsändning från Göteborg drar folkkäre profilen Henrik Kruusval och Vilfred Landstedt, entusiastisk insamlingsambassadör, igång årets kampanjvecka för jubilerande Världens Barn. Insamlingen till Världens Barn pågår året runt men kulminerar under höstens kampanjvecka. Från och med ikväll kraftsamlar hela landet från norr till söder när tusentals frivilliga i alla åldrar tar olika insamlingsinitiativ för att bidra.

Så säger Henrik Kruusval och Vilfred Landstedt om Världens barn – Startskottet 2022

LÄS OCKSÅ: 10 oväntade filmer baserade på sanna historier

– Det kan verka som den ena katastrofen avlöser den andra, med pandemi följt av krig och allmänt elände. Men sanningen är ju den att överallt, året om, pågår saker som orsakar stort hjälpbehov bland framför allt barn. Världens Barn-galan fyller också en funktion för givarna, tror jag. Den är någonting att samlas kring och känna gemenskap kring. Nu gör vi det här tillsammans, säger Henrik Kruusval och tillägger:

–Det är en ära att vara med och bidra som programledare, inte minst tillsammans med Vilfred. När jag träffade honom förra året blev jag helt tagen av hans innerliga engagemang. Att det runt om i landet finns sådana eldsjälar som på egen hand knotar på och samlar in pengar är helt enormt.

I 25 år har Världens barns insamlingar, genom många människors engagemang och generositet, hjälpt till att förbättra förutsättningarna för barn som lever i utsatthet. Alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet står idag på spel mer än någonsin tidigare. Hundratals miljoner barn lever i extrem fattigdom och till följd av pandemin ökar nu denna siffra till rekordnivåer. Miljoner är på flykt och kriget i Ukraina påverkar tillgången till mat. Insamlingen till Världens Barn pågår året runt men kulminerar under höstens kampanjvecka. Fredag den 7 oktober direktsänds Tillsammans för Världens Barn i SVT1 och på söndag den 9 oktober summeras hur kampanjveckan har gått.

Världens Barn – Startskottet, med aktuella reportage, artister och gäster, direktsänds från Kooperativet i Göteborg kl 18:45-19:30 i SVT1 och på SVT Play den 30 september.

2 thoughts on “Världens barn – Startskottet 2022 med Henrik Kruusval och Vilfred Landstedt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *