2024-04-15
Premiär: Tillsammans för världens barn 2022 med David Sundin

Tillsammans för världens barn 2022 innebär 25-årsjubileum för programmet. Radiohjälpens största insamling för alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet är i full gång sedan en vecka tillbaka. Som kronan på verket går nu den årliga galan av stapeln, direkt från studio 1 TV-huset i Stockholm.

LÄS OCKSÅ: Världens barn – Startskottet 2022 med Henrik Kruusval och Vilfred Landstedt

Programleder galan kväll gör rutinerade kvartetten Pernilla Månsson Colt, David Sundin, Kodjo Akolor och Arantxa Alvarez. Under kvällen får de hjälp i studion av fem unga som också var med under förra årets gala – 10-åriga Gabriella, Tereza och Harriet samt Emanuel, 17 och Kerstin, 13. Galan direktsänds från studio 1 i TV-huset i Stockholm.

Så säger programledarna om Tillsammans för världens barn 2022

– Att leda Tillsammans för Världens Barn är ett oerhört fint uppdrag som jag ser fram emot att göra tillsammans med Kodjo, David och Arantxa, säger Pernilla Månsson Colt. Det är oroliga tider just nu, och barnen är alltid de som drabbas värst.
Om vi kan göra en kväll som samlar stora som små, som roar och utbildar och samtidigt samlar in pengar till världens alla barn – då har vi verkligen gjort något betydelsefullt tillsammans.

Kodjo Akolor tillägger:

– Det är stort att få vara en del av en så viktig insamling, och framförallt är det viktigt att komma ihåg att varje krona räknas, säger Kodjo Akolor. I 25 år har Världens Barn verkligen kunnat göra skillnad för barn som lider i andra delar av världen. Det kanske låter som en klyscha, men det är inte mindre sant för det. Så kan du bidra gör det. Alla barn förtjänar en chans till ett värdigt liv.

Arantxa Alvarez är hoppfull inför insamlingen:

– Trots att de flesta av oss nu påverkas av ekonomiska förändringar både tror och hoppas vi att man ändå vill bidra med det man kan. Vi behöver signalera att vi är starka tillsammans, och att vi ändå – oavsett hur det politiska läget ser ut i världen, Europa och i vårt land – kan hitta en gemensam nämnare för världens barn. Det är barnen som är vårt hopp och vår framtid. Låt oss visa det tillsammans!

David Sundin som under ett par år jobbat med programmet bakom kulisserna säger:

– Tillsammans för Världens Barn är en fantastisk gala där vi alla får vara med och göra skillnad på riktigt. För mig är det en sann ära att nu också få representera det i tv-rutan.

Tillsammans för världens barn 2022 med David Sundin sänds på SVT1 fredag klockan 20:00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *