2024-06-17
Premiär för dokumentären Vad hände med Sjögren? på SVT Play

På söndagen den 2 oktober är det premiär för dokumentären Vad hände med Sjögren? på SVT Play. Uppdelad i två delar, berättar den om Gotlands största mordgåta.

Hösten 1972 kommer en anmälan in till den gotländska polisen. Bonden Sven Sjögren, som bor ensam på landsbygden, har försvunnit. Nästan ett halvt sekel efter att Sjögren försvunnit bestämmer sig Svens granne Stig Larsson att undersöka försvinnandet och till sin hjälp tar han sin syster Gun, som vet precis lika lite om brottsutredningar som han. De har ingen erfarenhet eller kompetens, men de har tid och envishet.

Mer om berättelsen bakom dokumentären ”Vad hände med Sjögren?”

Premiär för dokumentären Vad hände med Sjögren? på SVT Play
Foto: SVT.

Bonden Sven Sjögren bor ensam på landsbygden i ett hus i Lummelunda på Gotland. Hösten 1972 försvinner han och en anmälan kommer inte till polisen. Från början behandlas det som ett rutinärende. Men det är något med fallet som inte stämmer och frågetecknen är många.

LÄS OCKSÅ: 10 oväntade filmer baserade på sanna historier

Snart ett halvt sekel har gått sedan bonden Sven Sjögren försvann och pensionären Stig Larsson bestämmer sig för att ta upp fallet på egen hand. Under hela sitt vuxna liv har han aldrig kunnat släppa tanken på vad som hände grannen. Tillsammans med sin syster Gun Larsson, som vet lika lite som honom om vad en brottsutredning är, vill de hitta Sven och ge honom en värdig begravning. När de skapar en Facebook-sida börjar tipsen ramla in och en privatutredning är i gång.

1 thought on “Premiär för dokumentären Vad hände med Sjögren? på SVT Play

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *