2024-07-23
Proffs på en dag säsong 3

I det här programmet tävlar ungdomar mot erfarna hemmaproffs i Tornedalsk matlagning. Ungdomarna får använda sig av sina mobiltelefoner för att hitta bästa recepten medans proffset endast får använda sig av sin ärvda kunskap. I varje program avgör en jury vem som blir proffs på en dag.

LÄS OCKSÅ: Här kan du streama Ron Jeremy: Porrkungens fall – dokumentärserien

Det blir 6 program där vi får följa två olika tävlingsteam och allt är inspelat i natursköna Kattilakoski mitt i Tornedalen.

– Nytt för i år är att vi tagit med en del rätter som kanske inte är typiskt Tornedalska men som våra tävlande fått sätta sin Tornedalska prägel på , säger producent Jenny Hjorth-Rova. I programmen möter vi även nya jurymedlemmar som verkligen vet hur Tornedalsk mat ska smaka.

– Det får inte vara för mycket av olika ingredienser i maten, enkelt och gott ska det vara, säger Ingabritt Uusitalo i juryn.

Då  kan du se Proffs på en dag säsong 3

Utmanaren David Forsberg får i uppgift att göra palt och säger:

– Jag är paltkungen, vad kan gå fel? Detta får proffset Seija Satokangas att bli nervös. Ska hon lyckas gräva fram sina ärvda kunskaper i paltens ädla konst.

Ida Boman och Isak Wälivaara utmanar proffset Roger Niemi och där får vi se lagen gå in i hårda kamper. Ida och Isak är riktiga tävlingsmänniskor och hatar att förlora.

– Jag unnar ingen vinst åt Roger, säger Ida Boman och skrattar högt.

Tredje säsongen av ”Proffs på en dag” har premiär måndag 3 oktober kl 19.00 i SVT2 och samma dag på SVT Play.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *