Snart premiär för Mondo Classics 2023

Det närmar sig premiär för Mondo Classics 2023, sändningen på SVT med Armand Duplantis i expertrollen. Här är allt du vill veta om sändningen.

Världsrekordhållaren samt regerande EM-, VM- och olympiske mästaren Armand Duplantis bjuder in tio kompisar och konkurrenter till stavhoppsgalan Mondo Classics. Tävlingen avgörs i IFU Arena, Uppsala och kommenteras av Jacob Hård, som har världens bästa stavhoppare expertkommentator: det vill säga Armand Duplantis.

LÄS OCKSÅ: Nya sportdokumentärer 2023 att spana in

Snart premiär för Mondo Classics 2023
Foto: SVT.

De tävlande (i skrivande stund, 28/12) i årets Mondo Classics är, utöver Armand Duplantis:

Sam Kendricks, USA
KC Lightfoot, USA
Ernest OBiena, Filippinerna
Thiago Braz, Brasilien
Bo Kanda Lita Baehre, Tyskland
Ben Broeders, Belgien
Kurtis Marschall, Australien
Pål Haugen Lillefosse, Norge
Thibaut Collet, Frankrike
Emmanoil Karalis, Grekland

SVT Play och SVT torsdag 2 februari 2023 kl 19.00: Stavhopp: Mondo Classics 2023.

Mer om Armand Duplantis

Armand Duplantis är en svensk friidrottare som tävlar i stavhopp. Han är en av de mest lovande unga stavhopparna i världen och har redan uppnått många framgångar inom sin karriär. Armand Duplantis har vunnit flera europamästerskap, världsmästerskap och Diamond League-tävlingar.

Han har också slagit världsrekord i stavhopp flera gånger och har varit en del av den ledande eliten inom sin sport. Armand Duplantis är känd för sin utmärkta teknik och beslutsamhet, och hans prestationer har gjort honom till en förebild för många unga friidrottare.

By admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *