2024-03-04
Allt nytt på C More – mars 2023

Denna månad har C More film i fokus. Ny Beck den 17 mars och nyligen bioaktuella svenska filmer som Ur Spår, Tisdagsklubben och Maya Nilo (Laura) har premiär i mars, för att nämna några.  

C More Originals

Beck – Quid Pro Quo – premiär 17 mars
En man hittas död på en loppmarknad i södra Stockholm. Det ser ut som ett vanligt rån som gått snett, men utredningen tar en oväntad vändning när Säpo intresserar sig för fallet. Martin Beck går med på att dela information, men då är det tjänster och gentjänster som gäller. Quid Pro Quo är den 48:e filmen med Peter Haber som Beck.

Walter Presents

Långt ifrån dig (2019) – premiär 6 mars
Romantisk komedi om oundviklig kärlek. Två motpoler möts när den spanska flamencodansösen Candela plötsligt dras till en italiensk affärsman. Efter en slumpmässig natt i Prag skiljs de åt för att aldrig mer ses, men snart börjar de hemsökas av märkliga visioner. Långt ifrån dig (Lejos de ti) är en del av Walter Presents-utbudet som består av handplockade kvalitetsserier från hela världen.

Den mörka skogen (2020) – premiär 13 mars
Sommaren 1989 försvinner en kvinna spårlöst från sitt hem i Tyskland. Utredaren Anne Bach tror att fallet kan vara kopplat till två dubbelmord som nyligen ägt rum i närheten, och börjar samarbeta med den försvunna kvinnans bror, poliskollegan Bethge. Den mörka skogen (Das Geheimnis des Totenwaldes) är en del av Walter Presents-utbudet som består av handplockade kvalitetsserier från hela världen.

Rocco Schiavone, säsong 2 (2018) – premiär 20 mars
Rocco är tillbaka med fyra större berättelser, fördelade på åtta avsnitt. När säsongen inleds sitter Rocco i förhör om sin koppling till Enzo Baiocchi. Rocco blickar tillbaka till år 2007, då han kallades in för att utreda mordet på två unga pojkar, och påbörjar sin berättelse. Samtidigt gör en ny vän entré i Roccos liv. Han heter Gabriele och är 15 år gammal.

LÄS OCKSÅ: Nya serien Doktrinen har premiär på TV4 under 2024

Nytt från Hayu

The Real Housewives Ultimate Girls Trip, säsong 3 – premiär 24 mars
Gör dig redo för kaos och drama när flera Real Housewives-stjärnor ger sig av på en oförglömlig semester tillsammans i Thailand.

Höjdpunkter från BritBox

The Confessions of Frannie Langton – premiär 8 mars
The Confessions of Frannie Langton är en serie baserad på författaren Sara Collins prisbelönta roman med samma namn. Den utspelar sig i 1800-talets London och handlar om Frannies resa från en jamaicansk plantage till att hon hamnar hos den berömda vetenskapsmannen George Benham och hans vackra fru Madame Marguerite, i deras storslagna herrgård i Mayfair. Handlingen tar en ödesdiger vändning när familjen Benham hittas mördade i sina sängar och Frannie blir huvudmisstänkt.

Hope Street – premiär 22 mars
Skvallret sätter igång i den lilla staden Port Devine på Nordirlands kust när kriminalassistent Leila Hussain plötsligt anländer. Invånarna är nyfikna på varför hon har lämnat storstaden bakom sig, men endast kommissarie Finn O’Hare känner till den verkliga anledningen till att hon blivit förflyttad. Med nyfikna blickar på sig får Leila och Finn utreda mord och stulna får.

Traces – premiär 1 mars
Laboratorieassistenten Emma Hedges deltar i en rättsmedicinsk onlinekurs. Hon blir tilldelad en fiktiv fallstudie, men inser snart att den handlar om hennes egen mamma som mördades när Emma var liten. Med hjälp av två professorer försöker hon att avslöja mördarens identitet för att han eller hon äntligen ska ställas inför rätta.

Tillbaka till Aidensfield, säsong 8 – premiär 15 mars
Den brittiska succéserien Tillbaka till Aidensfield utspelar sig på 1960-talet och är baserad på bokserien av Nicholas Rhea. Det bjuds på dramatik, humor, kärlek och spännande karaktärer i denna publikfavorit som handlar om småstadslivet i de uppdiktade byarna Ashfordly och Aidensfield i Yorkshire. Handlingen kretsar till stor del kring traktens polis, vars förehavanden berör alla i trakten.

Kommissarie Gently, säsong 1–8 – premiär 15 mars
Möt kommissarie George Gently som är en polis av den gamla skolan. Efter mordet på sin fru lämnar han London för det nordöstligt belägna Northumberland. Vid sin sida har han sin nya och inte lika disciplinerade kollega, John Bacchus. Den plikttrogne kommissarien ser med bestörtning på hur 1960-talets rebelliska anda även sätter sin prägel på poliskåren.

Parade’s End – premiär 22 mars
Filmen utspelar sig mellan den edvardianska erans sista dagar och slutet av första världskriget, och följer det konfliktfyllda triangeldramat mellan den konservative engelske aristokraten Christopher Tietjens, hans vackra men egensinniga fru Sylvia och orädda unga suffragetten Valentine Wannop. Med bland andra Benedict Cumberbatch, Rupert Everett, Miranda Richardson, Roger Allam och Rebecca Hall.

Filmer och dokumentärer på C More i mars

Fashion Reimagined (2022) – premiär 1 mars
Dokumentär om designern Amy Powney som vann brittiska Vogues pris för årets bästa unga modeskapare. Hon bestämde sig för att använda prispengarna till att försöka skapa en kollektion som var hållbar på alla sätt, såväl miljömässigt som etiskt genom hela tillverkningsprocessen – från tyg till färdigt plagg. Det blir en avslöjande skildring av hur våra val av kläder påverkar miljön och samhället.

Euphoria (2017) – premiär 1 mars
Efter flera år utan kontakt vill Emelie återförenas med sin storasyster Ines. De möts för en resa mot en mystisk plats någonstans i Europa och börjar närma sig varandra på nytt. Samtidigt går det upp för Ines att Emelie har fler anledningar för mötet. Euphoria är första engelska filmen av Lisa Langseth (Till det som är vackert, Kärlek och anarki) och i rollerna syns Alicia Vikander och Eva Green.

Eva & Adam (2021) – premiär 1 mars
När Adam kommer ny till klassen träffar han Eva och plötsligt blir allt annorlunda. Eva som just slutit en anti-killpakt med sin bästis Annika för att alla killar i världen är så barnsliga. Att bli kär för första gången. Hur vet man, hur gör man? Ungdomskomedi efter de populära böckerna av Måns Gahrton och Johan Unenge, som tidigare blivit både film och tv-serie.

Lyckligare kan ingen vara (2018) – premiär 1 mars
Romantisk komedi som utspelar sig i Stockholm och kretsar kring en rad människor i olika generationer. Deras liv vävs samman av både tillfälligheter och avsiktliga val, där den gemensamma drivkraften är sökandet efter kärlek. Huvudrollerna i ”Lyckligare kan ingen vara” spelas av bland andra David Hellenius, Helena Af Sandeberg och Kjell Bergqvist.

Robin Hood: Prince of Thieves (1991) – premiär 2 mars
När Robin av Locksley återvänder hem från korstågen har hans far mördats av sheriffen i Nottingham, som styr landet med Prins John i kungen Rikard Lejonhjärtas frånvaro. För att hämnas ansluter han sig till ett gäng rövare i Sherwoodskogen. Spännande matinéäventyr med Kevin Costner, Morgan Freeman, Christian Slater, Mary Elizabeth Mastrantonio och inte minst Alan Rickman i högform som sheriffen.

Men in Black (1997) – premiär 3 mars
En mystisk man i svart kostym (Tommy Lee Jones) värvar en kaxig New York-polis (Will Smith) till en superhemlig statlig organisation som har i uppgift att hålla koll på vår planets utomjordiska befolkning. Snart får de tampas med en insektsliknande intergalaktisk terrorist. Den första filmen i den fartfyllda komediserien som är regisserad av Barry Sonnenfeld (Familjen Addams, Get Shorty).

Men in Black 2 (2002) – premiär 3 mars
I den andra filmen i serien är Will Smith tillbaka som agent J från den svartklädda superhemliga organisationen som övervakar all utomjordisk aktivitet på vår planet. När en illasinnad rymdskurk som kan ändra form hotar jorden måste J återinkalla sin gamla kollega agent K (Tommy Lee Jones) som gått i pension och fått sitt minne raderat.

Men in Black 3 (2012) – premiär 3 mars
Tredje delen av den framgångsrika fartfyllda actionkomediserien om agenterna som skyddar jorden från illegal utomjordisk aktivitet. Den här gången reser agent J (Will Smith) tillbaka i tiden till 1969 för att rädda sin kollega K (Tommy Lee Jones) från en tidsresande superskurk. Den yngre upplagan av K spelas av Josh Brolin.

Ur spår (2022) – premiär 7 mars
Svensk dramakomedi om ett minst sagt omaka syskonpar med olika trassel i tillvaron som ska ta sig an en gemensam utmaning: Vasaloppet. Daniel (Fredrik Hallgren) är framgångsrik chef med villa och fru. Hans syster Lisa (Katia Winter) är nyskild, arbetslös och tittar väl djupt i flaskan. Men när Lisa nått en botten fiskas hon upp av Daniel och snart har de båda ett gemensamt mål i skidspåren.

Tisdagsklubben (2022) – premiär 10 mars
Dramakomedi om Karin (Marie Richardson) vars tillvaro plötsligt vänds upp och ned när hon får reda på att hennes make Sten varit otrogen. Efter 40 år av familjeliv börjar Karin nu omvärdera sin tillvaro. På en matlagningskurs träffar hon kocken Henrik (Peter Stormare). Och bland kryddor, fräsande stekpannor och ångande dofter upptäcker hon att det aldrig är för sent att våga följa sina drömmar.

Lamm (2021) – premiär 11 mars
Maria och Ingvar är ett barnlöst par som har en fårfarm på den isländska landsbygden. En dag gör de en mycket märklig upptäckt i sin lada när ett lamm föds, men de ska snart bli varse att naturen har sina lagar. Valdimar Jóhannsson regidebuterar med en mörk och stämningsfull folksaga skriven ihop med författaren Sjón. Huvudrollerna i Lamm spelas av Noomi Rapace och Hilmir Snær Guðnason.

Jorden runt på 80 dagar (2021) – premiär 14 mars
Animerad djurversion av Jules Vernes klassiska äventyr. Passepartout är en nyfiken silkesapa som alltid drömt om att bli upptäcksresande. En dag träffar han den våghalsige grodan Phileas, som slår vad om att det går att resa jorden runt på 80 dagar, allt för att vinna 10 miljoner musslor. Nu ger sig de nya vännerna ut på ett galet och spännande äventyr fullt av överraskningar.

USA:s värsta seriemördare (2021) – premiär 16 mars
I den här dokumentärserien följer vi fem av USA:s mest ökända seriemördare – Ted Bundy, John Wayne Gacy, Jeffrey Dahmer, Green River Killer och BTK. Vad var det för samhällsfaktorer som gjorde dem till seriemördare och hur lyckades de undvika att bli avslöjade?

Lena (2021) – premiär 17 mars
Dokumentär om Lena Nyman som tecknar ett porträtt av den folkkära skådespelaren genom det omfångsrika material hon lämnade efter sig vid sin död 2011. Via dagböcker, brev och fotografier kommer vi henne nära inpå livet med allt vad det innebär av kärlek, arbete, teaterliv, skrivande, alkohol och kroppshets. Där finns också den skärpta politiska blick som gör henne så brinnande aktuell än i dag.

Maya Nilo (Laura) (2022) – premiär 24 mars
Nilo är en feministisk skribent, som lever ett välordnat liv med sin man och 13-åriga dotter Laura. När hennes oansvariga syster Maya, vars projekt ständigt tenderar att gå i stöpet, både “kidnappar” Nilos Volvo och dotter och drar söderut kastar hon sig efter. Målet för resan är Portugal, där systrarnas komplicerade och just cancerdiagnostiserade mamma bor, tillsammans med Mayas son, som det nu har blivit dags att ta ansvar för.

The Comeback Trail (2020) – premiär 30 mars
Kriminalkomedi med Robert De Niro som en hollywoodproducent på dekis. Han är skyldig en gangster en massa pengar men kläcker en idé att få ut på försäkringen. Planen är att den gamla filmstjärnan Duke (Tommy Lee Jones) ska förolyckas under inspelningen av nästa film, men det går inte riktigt som han tänkt sig… I The Comeback Trail syns även Morgan Freeman, Zach Braff och Emile Hirsch.

LÄS OCKSÅ: Bra svenska filmer – tio tips på klassiker och nya filmer

Serier på C More i mars 2023

Pingu i stan, säsong 1–2 – premiär 1 mars
I denna animerade barnserie från Japan lämnar pingvinen Pingu och hans familj sin lilla by i Antarktis och söker lyckan i storstaden. Här bor det många spännande karaktärer med en rad varierande yrken, som den nyfikna Pingu är ivrig att lära sig mer om. Pingus busighet är dock svår att lägga lock på och leder allt som oftast till tveksamt resultat.

Tre Kronor, säsong 3-4 (1995) – premiär 1 mars
Vi följer familjerna i det lilla samhället Mälarviken. Det är en historia om kärlek, familjerelationer, om värme och gemenskap. Men också om dramatiken kring arbetslöshet, svarta pengar och flyktingpolitik. I Mälarviken ligger idrottshallen ”Tre Kronor” som är den centrala samlingspunkten där ungdomarna tränar och många av föräldrarna arbetar.

Savage River (2022) – premiär 20 mars
Australiskt kriminaldrama i sex delar. Den dråpdömda Miki har precis avtjänat tio år i fängelse och återvänder till Savage River i hopp om en nystart. Hemkomsten blir dock allt annat än lätt och knappt hinner hon få jobb på det lokala slakteriet förrän staden skakas av ett mord. Misstankarna riktas genast mot Miki, som inleder en privatutredning. Ska hon lyckas lösa fallet och rentvå sig själv?

Bump, säsong 3 (2022) – premiär 22 mars
Fyra år har gått sedan sist, och Oly och Santi är nu unga vuxna. De har tagit en paus i sin relation och börjar vänja sig vid varannan vecka-livet. Med de tyngsta småbarnsåren bakom sig får de samtidigt mer tid över att tänka på sin framtid igen. Angie återhämtar sig från en cancerbehandling och har en ny syn på livet. Rosas cateringsverksamhet blomstrar och Vince jobbar som sjuksköterska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *