The Last of us slår nytt tittarrekord på HBO Max i Sverige

TV-serien ”The Last of Us” är nu den mest sedda på HBO Max i Sverige någonsin, detta bekräftade Warner Bros. Discovery i ett pressmeddelande. Ännu oklar när nya avsnitten av säsong två kommer sändas.

Det globala streamingföretaget Warner Bros. Discovery i ett pressmeddelandet på tisdagen att den första säsongen av det nio avsnitt långa dramaserien har slagit tittarrekord på samtliga HBO-prenumerationstjänster i Europa. I det inkluderas HBO Max i Sverige.

The Last of Us hade svensk premiär den 16 januari och strax efter kom beslutet om att serien kommer förnyats för en andra säsong. TV-serien är baserad på spelet med samma titel som utvecklades av Naughty Dog. I serien finns det svensk-iranska regissör Ali Abassi som hade hand om två sista avsnitt i den första säsongen.

LÄS OCKSÅ: Allt nytt på C More – mars 2023

Precis som spelet handlar serien om det utspelar sig i en postapokalyptisk värld där en svampinfektion har förvandlat stora delar av mänskligheten till aggressiva och dödliga varelser. Huvudkaraktärerna Joel och Ellie kämpar för att överleva och hitta en säker plats i denna farliga värld.

När spelet kom ut så blev det omedelbart succé, HBOs The Last of Us tog steget vidare och skapade TV serien om spelet. På första säsongens rollista finns bland andra Pedro Pascal som spelar huvudkaraktären Joel, Bella Ramsay som spelar den 14 årig Ellie, Anna Torv som spelar Theresa, Nick Offerman som spelar Bill, och många fler.

The Last of us slår nytt tittarrekord på HBO Max i Sverige
Foto: HBO Max.

Så har The Last of Us gått i USA

I USA har Warner Bros. Discovery bekräftat att antalet tittare ökade med 74 procent i jämförelse mellan premiäravsnittet och den åttonde avsnittet. Detta resultat kommer efter att säsongsfinalen satte ytterligare ett högt betyg i USA på söndagskvällen, och levererade 8,2 miljoner tittare på HBO Max och linjära TV-sändningar, baserat på Nielsen och förstapartsdata.

Det är ännu oklart när de nya avsnitten kommer att sändas på HBO:s streamingtjänst. 

By admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *