2024-06-17
Världens bästa curry

I den nya matlagningsserien Världens bästa curry lär komikern David Batra och SVT:s Indienkorrespondent Malin Mendel ut sina bästa indiska matlagningsknep i sina indiska kök. Kameramannen Douglas Garcias är skoningslös avsmakare av alla de rätter Malin och David lagar, och vi kan garantera att serien inte lär bli som något annat matlagningsprogram.

– Många svenskar älskar att gå på indiska restauranger, men långtifrån alla vet att man enkelt kan laga lika goda rätter hemma. Därför filmade vi i mitt indiska kök, där vi till en början inte ens hade en vass kniv, och i köket på vårt favorithak, säger Malin Mendel.

LÄS OCKSÅ: 10 tips på bästa svenska serier

– Jag är uppväxt på lika delar svensk- och indisk husmanskost, och som vuxen har jag blivit ännu mer intresserad av matlagning. Att göra den här serien ihop med Malin och få chansen att lära ut några favoriter till svenska folket känns därför urkul. Drömmen skulle vara att kombinera skånsk och indisk mattradition. Till exempel grisfötter tikka masala eller tandoori gås, säger David Batra.

Världens bästa curry
Foto: Ulrika Malm / SVT.

Nu har Världens bästa curry premiär

David Batra har skrivit en kokbok med indisk mat och Malin Mendel har skrivit fyra indiska kokböcker. I de 15 minuter långa avsnitten får tittarna lära sig att laga såväl Davids och Malins favoriträtter som indiska klassiker som Chicken tikka masala och palak paneer.

Världens bästa Curry har premiär i dag, tisdagen den 14 mars, på SVT Play tisdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *