2024-06-17
10 tips på bra feel good filmer

Foto: 20th Century Fox.

Behöver du se en film som får dig att komma på bättre tankar? Här följer tio tips på feel good filmer, som alla får en att ljusna upp. Håll till godo!

Flera av titlarna på listan har en hel del romantik. För fler sådana tips, se vår lista med lite mer erotisk film där vi bland annat hittar klassiker som Wild Things och Basic Instinct.

10 tips på bra feel good filmer
Foto: Universal Pictures.

Notting Hill – given bland feel good filmer

Genre: Drama, Komedi, Romantik
Regi: Roger Michell
Med: Hugh Grant, Julia Roberts, Richard McCabe m.fl. 

Notting Hill är en romantisk komedi som handlar om William Thacker (Hugh Grant) som råkar att träffa på en känd amerikansk skådespelerska Anna Scott (Julia Roberts) i sin butikshandel. Anna har redan en relation med någon annan, deras liv är två helt olika men trots det utvecklar Anna och William en romantisk relation. 

Filmen är lättsamt underhållande samtidigt som den är hjärtevärmande och en avslappnad film. Perfekt för en avslutning på veckan. 

Little Miss Sunshine 

Genre: Drama, Komedi
Regi: Jonathan Dayton, Valerie Faris 
Med: Steve Carell, Toni Collette, Greg Kinnear m.fl. 

Den 7-åriga Olive är uttagen till att delta i en barn-skönhetstävling som utspelar sig i Kalifornien. I samband med det bestämmer sig hela familjen för att packa ihop sin Volkswagen-buss för att resa tvärs över USA så att Olive kan ta chansen för att uppfylla sin dröm. Pappa i familjen försöker sälja på sitt 9-stegs program för att lyckas i livet medans mamman Sheryl försöker hålla alla samman inklusive tonårssonen Dwayne som precis gått avlagt ett tysthetslöfte.

Filmen är varm och humoristisk vilken gör den värd att se. Den har även vunnit stora priser så som två Oscars för bästa originalmanus och bästa biroll. En prisbelönt film med som bjuder på en intressant historia i kombination med skratt och humor. 

En Oväntad Vänskap 

Genre: Biografi, Drama, Komedi
Regi: Olivier Nakache, Éroc Toledano
Med: Francois Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny m.fl. 

Denna klassiker är definitivt en av de feel good filmer som tillhör de bästa på listan. Den handlar om en oväntad vänskap mellan två karaktärer som är sig väldigt olika till vardags. Dris, en förortsgrabb får jobbet som personlig assistent åt Phillipe som är en förmögen pensionär i rullstol. En vacker historia om hur deras relation blomstrade till något fint, en oväntad vänskap. 

Filmen är rolig, humoristisk och känslosam. Har du inte sett den så måste du bara göra det. 

10 tips på bra feel good filmer
Foto: Warner Bros. Pictures.

Crazy, Stupid, Love 

Genre: Drama, Komedi, Romantik 

Regi: Dan Fogelman

Med: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore m.fl. 

Denna amerikanska komedi är från 2011 och handlar om Cal Weaver som är en medelålders man som blir dumpad av sin fru efter ett långt 25 års äktenskap. En ny vänskap med Jacob Palmer blir början på en ny och självsäker framtid då han lär Cal om hur man lyckas med kvinnor. Planen är att få tillbaka sin stora kärlek. 

Kärlek och mänskliga relationer är något vi kommer se mycket av i filmen. Detta är en av de mest älskade romantiska komedierna från 2010-talet och en film som är värd att se om du är för humor och romantik. 

Always Be my Maybe 

Genre: Komedi, Romantik

Regi: Nahnatchka Khan

Med: Ali Wong, Randall Park, James Saito m.fl. 

Denna film tar oss på en resa med två barndomsvänner Sasha och Marcus som återförenas efter att de inte har setts på 15 år. Sasha är framgångsrik kock och restaurangägare och Marcus bor fortfarande hemma med sin far. Sasha återvänder en dag till San Francisco för att öppna en ny restaurang och då korsas deras vägar samman och resulterar i att de båda fortfarande har känslor för varandra.  

Filmen är rolig och underhållande och bjuder på en skarp humor du inte får missa. Är du sugen på en varm film där två gamla själar återförenas på nytt, då ska du se Always Be my Maybe. 

Jakten på Lycka 

Genre: Biografi, Drama  
Regi: Gabriele Muccino
Med: Will Smith, Thandiwe Newton 

Detta är en rörande berättelse där Will Smith är huvudrollen. Berättelsen är inspirerad på en sann historia om Chris Gardner och hans fem åriga son medans han försökte bygga upp en framtid som försäljare för att säkra sin och sonens Christophers framtid. 

Det börjar med en flickvännen Linda lämnar Chris vilket gör att han måste uppfostra sonen på egen hand. En dag får han en praktik på en av de bästa börs mäklarbolagen och han kämpar sig fram. Praktiken är obetald vilket leder till att de blir hemlösa och måste klara sig på gatorna vilket inkluderar att de till och med sover i en inlåst toalett på en tunnelbanestation en natt. Chris självförtroende och kärleken till sin son får han att övervinna alla hinder och han blir tillslut en legend på Wall Street.    

En film som är värd att se om du vill se något som inspirerar och värmer. Kärleken till ens barn är oövervinnlig och Chris tar sig igenom det värsta möjliga för att säkra en framtid till båda. En film för dig som vill se något som känns genuint. 

10 tips på bra feel good filmer
Foto: Universal Pictures.

Mamma Mia 

Genre: Komedi, Musikal, Romantik 

Regi: Phyllida LIoyd 

Med: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried m.fl. 

Mamma Mia är en av de bättre feel good filmer som finns och handlar om det svenska popbandet ABBA. Sophie som filmen handlar om bjuder på sin bröllopsdag över tre av sin mors tidigare kärlekar för att ta reda på vem hennes pappa är. Vistelsen på den grekiska ön leder till en mängd komplikationer och musikaliska nummer. 

Om du är för dansnummer och fantastisk musik så bör du se denna film. Filmen är en kärleksfull hyllning till ABBA:s musik och dess tidlösa låtar. En upplyftande och underhållande filmupplevelse som passar för vilken kväll som helst. 

Friendzone 

Genre: Komedi, Romantik 

Regi: Charles Van Tieghem 

Med: Mickael Lumiere, Manon Azem, Fadily Camara m.fl. 

Hur går det och vad ska man göra för att ta steget från bästis till pojkvän. Just det får vi se i filmen friendzone. Romantikern Thibault hoppas på kärlekslycka när han börjar få starkare känslor för sin bästa vän Rose. 

Är du sugen på se något som har inslag av kärlek, känslor och steget från vän till partner. Då ska du se denna komedi från 2021 med huvudrollerna Mikael Lumiere (Thibault) och Eva Danino (Rose).

About Time 

Genre: Fantasy, Komedi, Romantik 

Regi: Richard Curtis

Med: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy m.fl. 

När en man som är en ung advokat får veta av sin far att män i hans familj kan resa i tiden passar han på att försöka använda tidsresorna för att hitta “den rätta” kärleken. 

Tim (Domhnall Gleeson) vill spendera resten av sitt liv med Marry (Rachel McAdams) och berättelsen till hur han gör allt för att få sitt livs kärlek är unik men samtidigt rolig. Är du för en film som verkligen har en underhållande historia med humor och skratt är denna rulle för dig. 

10 tips på bra feel good filmer
Foto: 20th Century Fox.

Legally Blonde 

Genre: Komedi, Romantik 

Regi: Robert Luketic

Med: Reese Witherspoon, Luke Wilson, Selma Blair m.fl. 

Hennes dröm är att gifta sig med sin pojkvän Warner och bli en trofe hustru. Warner dumpar henne en dag för att studera juridik på Harvard Law School men det stoppade inte henne då Elle bestämmer sig för att följa honom till Harvard och visa vad hon går för. 

Nu måste Elle bli accepterad av de andra studenterna som är betýdligt traditionella och mer seriösa än henne. Elle tar sin charm, intelligens och med självsäkerhet visar hon vad som krävs för att blir en framgångsrik advokat och samtidigt finner hon en styrka och förmåga för att kunna göra skillnad i världen.  

En intressant och kul historia som grundar sig i kärlek men som slutar med en att studera inför en för framtida karriär.

Vilken av dessa feel good filmer gillar du mest?

Daniel Paprocki

3 thoughts on “10 tips på bra feel good filmer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *