2024-07-23
Animerade filmer – här är de bästa som gjorts

Här hittar du det bästa som gjorts inom kategorin animerade filmer. Se också vår nya lista där vi rankar Tom Hanks filmer.

Animerade filmer – här är de bästa som gjorts
Foto: Disney.

Lejonkungen

Genre: Animerad, Drama, Äventyr
Regi: Jon Favreau
Med: Donald Glover, Beyoncé, Seth Rogen 

En av de bästa filmerna som någonsin har gjorts är Lejonkungen. Denna film är en helt ny tappning på den klassiska succén från 1994 och tar oss tillbaka till Afrikas savanner där den framtida kungen föds. Men att en framtida kung ska födas är inte något alla tycker om. Simba dyrkar sin far Mufasa. Mufasa’s bror, Scar, är den tidigare arvingen till tronen och uppskattar inte att sin brors barn ska ärva tronen. 

Slaget om lejonklippan kommer med förräderi, tragedi, drama och som slutligen leder till att Simba flyr. Med hjälp av sina nya vänner måste Simba nu komma på hur han ska få tillbaka det som tillhör honom. 

Animerade filmer – här är de bästa som gjorts
Foto: Disney.

Toy Story

Genre: Animation, Komedi, Äventyr
Regi: John Lasseter
Med: Tom Hanks, Tim Allen, Don Rickles m.fl. 

En av de bästa av alla animerade filmer är Toy Story. I den följer vi trädockan Woody som sedan länge varit Andys favoritleksak och ledare för de andra leksakerna. Detta förändras då en dag Andy får en ny leksak Buzz Lightyear i present. Detta förändrar allt. Leksakerna är nu rivaler och Woody försöker återfå sin plats 1 bland leksakerna. 

En dag råkar både Woody och Buzz hamna hos den elake grannen Sid. Nu måste rivalerna fly tillsammans och samarbeta för att lyckas ta sig tillbaka innan Sid påbörjar med sina läskiga experiment. 

Animerade filmer – här är de bästa som gjorts
Foto: Disney.

Hitta Nemo – är det den bästa av alla animerade filmer?

Genre: Animation, Komedi, Äventyr
Regi: Andrew Stanton, Lee Unkrich
Med: Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould m.fl.

Nemo är en klassiker som vi födda på 90-talet bara måste minnas. En fisk som blir uppfiskad och hamnar på en akvarium i Sydney. En ängslig pappa måste nu hitta sin son och rädda honom. Han gör allt för att få honom tillbaka. Vägen till Sydney är lång. Under resan tvingas de ta sig förbi hajjar, surfande sköldpaddor, lömska brännmaneter, hungriga fiskmåsar och mycket mer. En film för dig som vill med på ett spänningsfyllt äventyr. 

Animerade filmer – här är de bästa som gjorts
Foto: DreamWorks.

Shrek 

Genre: Animation, Komedi, Äventyr
Regi: Andrew Adamson, Vicky Jenson
Med: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz m.fl. 

Snömonstret Shrek bor i sitt träsk där han framförallt vill vara ifred. Han älskar att bada i leran och inkräktare är inte välkomna, han skrämmer gärna iväg de. Något ska förändras i hans enformiga liv. Ett äventyr står framför honom, ett äventyr han aldrig kommer att glömma. Ett äventyr mot den vackra prinsessan Fiona. 

Shrek är för dig som vill på ett äventyr och en resa med ett mål. På liv och död.. Klarar Shrek alla motgångar?  

Animerade filmer – här är de bästa som gjorts
Foto: Disney.

Wall-E 

Genre: Animation, Familj, Äventyr
Regi: Andrew Stanton

I en värld långt in i framtiden där människor länge flytt jorden i väntan på att kunna återvända. WALL-E är ensam och har ett syfte. Att städa upp allt skräp som han byggdes för att göra. Ensam har han varit i flera hundra år, mästare på sitt jobb har han också blivit. 

En dag ser WALL-E en robotsond vid namn EVA. WALL-E blir helt trollbunden och bestämmer sig för att följa med henne på ett äventyr genom rymden. Ska också få ett särskilt omnämnande bland riktigt bra animerade filmer.

Daniel Paprocki

För fler tips, se var du kan streama Bilar film och alla uppföljare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *