Alla nyheter på Viaplay i april 2023

I april har äntligen andra säsongerna av både Thunder in My Heart och Delete Me premiär. Vi får återigen följa Sigge och Sam där vi tar vid ett år efter första säsongen. Happy Jankell är tillbaka som hackern Fanny i andra säsongen av Delete Me, med den talande undertitel Watch Me. Susanne Thorson gör regidebut med nya Viaplay-serien Leva Life med Hanna Ardéhn i huvudrollen som cancersjuka Nora. Dessutom får vi en exklusiv inblick i F1-stjärnan Max Verstappens väg till toppen i sportdokumentären Max Verstappen: Anatomy of a Champion. Tillsammans med flertalet andra filmer har även Viaplay-filmerna CAMINO och Transfusion premiär. Vi har också laddat upp med klassiska barnfilmer och serier för att fylla påsken med mysiga familjekvällar i soffan.

Alla nyheter på Viaplay i april 2023
Foto: Viaplay.

Leva Life

Säsong 1 | Drama

Leva Life handlar om 24-åriga Nora (Hanna Ardéhn) som precis tagit de första stegen in i vuxenvärlden och känner att livet leker. Hon har ett tajt kompisgäng och ett nytt jobb på en tidning. Tillsammans med vännerna Doris (Tina Pour-Davoy) och Alina (Doreen Ndagire) drömmer hon om framtiden och fantiserar om hur det alltid kommer vara de tre. Det är då det händer, Noras värld vänds upp och ned. Nora har en stor cancertumör i magen. Men hon vägrar ge upp och tänker inte låta sjukdomen stå i vägen för hennes planer eller framtidsdrömmar. I stället börjar hon leva ett komplicerat dubbelliv där hon jonglerar kändisevent och intervjuer med påfrestande cellgiftsbehandlingar och dödsångest. Nora och hennes vänner har tagit de första stegen på en svår och omvälvande resa, men de har varandra och tillsammans ska de LEVA LIFE.

Premiär 5 april

LÄS OCKSÅ: Feel good filmer

Thunder in My Heart

Säsong 2 | Drama

Den andra säsongen av Thunder in My Heart tar vid ett år efter första säsongens slut som lämnade tittarna med obesvarade frågor. Vännerna Sam (Alexander Abdallah), Antonia (Julia Lyskova) och Sigrid, ”Sigge”, (Amy Deasismont) mognar i olika takt. Antonia och Janice (Malin Persson) är mer förälskade än någonsin och Sam har flyttat ihop med sin nya flickvän Louise (Maia Hansson Bergqvist). Sigge känner sig som det femte hjulet och måste hantera det faktum att hon sumpat det med Sam, eller har hon verkligen det? Dessutom har Sigge blivit inneboende hos Agnetha (Christina Schollin) och alla hennes kaniner.

Premiär 23 april

Max Verstappen: Anatomy of a Champion

Säsong 1 | Dokumentär

Max Verstappen: Anatomy of a Champion välkomnar tittarna in i Max Verstappens värld med exklusiv tillgång till hans liv, och visar för första gången den komplexa individen bakom den fantastiska talangen. Serien uppmärksammar den unge Max strävan efter perfektion, där han ofta känner tyngden av den enorma medieuppmärksamheten och skyldigheterna på sina axlar. Serien djupdyker även i Max privatliv och undersöker hans tajta band till sin far Jos, och den avgörande roll denne har spelat för att forma vägen till framgång. Genom intervjuer med nära familj och vänner målar serien upp en bild av en starkt beslutsam och målmedveten ung man – född i en familj av racerförare och risktagare, med djup kärlek och respekt för sin far och racingsporten.

Premiär 2 april

Delete Me

Säsong 2 | Drama

Viaplays kontroversiella ungdomsdrama Delete Me är tillbaka med en andra säsong och med Sofia Tjelta Sydness i hennes första huvudroll i karriären. Svenska stjärnan Happy Jankell återvänder i rollen som hackern Fanny och även svenska Erik Enge är med i nya säsongen. Sanna (Sofia Tjelta Sydness) är inte längre den coola tjejen på skolgården. Hon förnedrades av sin pojkvän under den första säsongen och Covid-19 förstörde hennes planer på att flytta till New York. Hon arbetar nu som servitris i Oslo samtidigt som hon drömmer om att bli en sminkinfluencer på Youtube. Hon längtar efter att bli känd och efter råd från sin stora influenceridol bestämmer sig Sanna för att sälja intima bilder på nätet.

Premiär senare i april

Accused

Säsong 1 | Crime

Skaparna bakom flerfaldiga Emmy-vinnaren och succéserien Homeland, Howard Gordon och Alex Ganza, återförenas nu som exekutiva producenter för serien Accused. Varje avsnitt börjar i en rättssal där de anklagade står i fokus men där tittarna inte vet något om deras brott eller hur de de hamnade i en rättegång. Berättad ur de anklagades synvinkel genom tillbakablickar stärks de känslomässiga berättelserna som porträtteras i varje avsnitt. I Accused speglas hur en vanlig person fastnar i en extraordinär situation och avslöjar hur ett felaktigt val kan vara skillnaden mellan liv och död.

Premiär 10 april

Nyheter på Viaplay i april 2023 – fler serier som släpps

Nature’s Fight Club (1 april)
Impossible Escapes: Civil War (1 april)
History of Life on Earth (1 april)
The Loud House s1-5 (1 april)
Gordon Ramsay’s Future Food Stars s1 (1 april)
Mia’s Magical Playground s3 (1 april)
Metsolat s1 (3 april)
The Walking Dead s11c (3 april)
Aussie Gold Hunters s6 (4 april)
Magnus PI s5 (4 april)
The Legend of Korra s1-4 (8 april)
The Thundermans s1-3 (8 april)
The Tudors s1-4 (12 april)
Boligkjøp i Blinde s1 (13 april)
The Casagrandes s2 (15 april)
Shaun the Sheep s3-4 (15 april)
Svenska Truckers s7 (17 april)
Master of Sex s1-4 (18 april)
Family Law s3 (19 april)
Cold Case Detectives s1 (20 april)
A Year on Planet Earth (22 april)
Boris & Rufus s1 (29 april)
Side Hustle s1 (29 april)

CAMINO

Danskt drama från 2023

Viaplay-filmen CAMINO är en ärlig och stundtals hård berättelse om Regitze (Danica Curcic) som är i 30-årsåldern. Hon är dyslektiker och har vuxit upp i ett akademiskt hem där hon aldrig känt sig helt accepterad för den hon är. Nu är hon gravid men har inget jobb och ingen pojkvän. När hennes mamma dör kämpar hon med relationen till sin pappa (Lars Brygmann) som hon inte pratat med på länge. Förhållandet mellan far och dotter sätts ytterligare på prov när de upptäcker att mammans sista önskan i livet är att de två tillsammans ska gå Caminon, en 260 kilometer lång pilgrimsvandring i norra Spanien. För att hedra hennes sista önskan bestämmer de sig för att genomföra det, men den långa vandringen från Astorga till Compostela blir inte helt konfliktfri.

Premiär 5 april

LÄS OCKSÅ: Verklighetsbaserade filmer

Transfusion

Australiensk thriller från 2022

Transfusion handlar om Ryan Logan (Sam Worthington) och hans unga son som försöker återknyta kontakten efter en förödande förlust. Sonen har skuldkänslor efter ett val som han aldrig gjorde, och pappan har PTSD och har förlorat sin identitet efter att ha lämnat australiska arméns elitförband Special Air Service (SAS).

Premiär 8 april

Där kräftorna sjunger

Amerikanskt drama från 2022

Från den bästsäljande romanen kommer ett fängslande mysterium. Där kräftorna sjunger berättar historien om Kya, en övergiven flicka som växte upp i de farliga sumpmarkerna i North Carolina. I flera år spökade rykten om ”Marsh Girl” Barkley Cove, vilket isolerade den skarpa och uthålliga Kya från hennes omgivning. Kya dras till två unga män från stan och öppnar sig för en ny och häpnadsväckande värld; men när en av dem hittas död, utpekas hon omedelbart av omgivningen som huvudmisstänkt. Allt eftersom fallet utvecklas blir uppfattningen om vad som faktiskt hände alltmer oklar, något som hotar att avslöja de många hemligheterna som dolde sig i sumpmarkerna.

Premiär 21 april

Good Luck to You, Leo Grande

Brittisk dramakomedi från 2022

Nancy Stokes (Emma Thompson) är pensionerad högstadielärare och änka. Hon längtar efter äventyr, mänskligt umgänge och inte minst passionerat sex. Nancys man Robert gav henne ett hem, en familj och något som i alla fall påminde om ett liv, men han kunde inte ge henne sexuell njutning. Nu har hon en plan: att få uppleva spänning och äventyr tillsammans med unge Leo Grande (Daryl McCormack), som titulerar sig som sexarbetare. En nervös Nancy möter Leo i ett anonymt hotellrum, och under tre möten med honom blir hon tryggare i sin sexualitet och slappnar av mer och mer. Samtidigt förskjuts maktdynamiken mellan de två, och sakta men säkert faller deras masker av.

Premiär 14 april

Nyheter på Viaplay i april 2023 – fler filmer som släpps

The Green Butchers (1 april)
Adam’s Apple (1 april)
Flickering Lights (1 april)
Suite Francaise (1 april)
Despicable Me (1 april)
Despicable Me 2 (1 april)
Despicable Me 3 (1 april)
You’re Not You (1 april)
Jenny’s Wedding (1 april)
Ironclad 2: Battle for Blood (1 april)
Walking on Sunshine (1 april)
The Hundred-Foot Journey (1 april)
The Commitments (1 april)
Jurassic Park (1 april)
Jurassic Park III (1 april)
Jurassic World (1 april)
Jurassic World: Fallen Kingdom (1 april)
The Lost World: Jurassic Park (1 april)
Warm Bodies (1 april)
Snatch (1 april)
The Angry Birds Movie 2 (1 april)
Minions (1 april)
The Mummy (1999) (1 april)
The Mummy (2017) (1 april)
The Mummy Returns (1 april)
The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (1 april)
The Family Man (1 april)
Escape From Pretoria (1 april)
Hotel Transylvania (1 april)
Hotel Transylvania 2 (1 april)
Masterminds (1 april)

House At The End Of The Street (1 april)
Nowhere Boy (1 april)
King Kong (2005) (1 april)
Flashback (The Education of Fredrick Fitzell) (1 april)
The Book of Love (1 april)
Mortal Engines (1 april)
Lady M (1 april)
Bait (1 april)
Europa Report (1 april)
The Animals that Changed History (1 april)
ID:A (5 april)
Rouge Agent (6 april)
Lisa Marie Presley: Unending Tragedy (13 april)
Limbo (13 april)
Black Site (15 april)
City of Lies (17 april)
Studio 666 (20 april)
Food Club (22 april)
The Duke (22 april)
All My Puny Sorrows (27 april)
The Protégé (28 april)
The Invitation (29 april)

By admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *