2024-05-31

De flesta av oss älskar bra komedifilmer, och detta av flera olika anledningar. En av de främsta är att komedi ofta hjälper till att lätta upp vardagen och ta bort stress och oro. Att skratta är en naturligt sätt att känna sig bättre, och komedifilmer ger oss en chans att göra det på ett enkelt och underhållande sätt.

Komedi kan också användas för att hantera svåra eller känsliga ämnen, som att bearbeta ett förlust eller att hantera känslor av rädsla eller oro. Komedi kan göra det lättare att prata om svåra ämnen, eftersom det skapar en mer avslappnad och bekväm atmosfär.

LÄS OCKSÅ: 11 oväntade filmer baserade på sanna historier

En annan anledning till varför vi älskar komedifilmer är för att de ger oss chansen att identifiera oss med karaktärerna och situationerna i filmen. Många komedier handlar om relaterbara problem och erfarenheter, såsom att hantera kärlek eller kamratskap, och det kan göra att vi känner oss mer förstådda och inte ensamma i våra egna erfarenheter.

Populära och bra komedifilmer alla filmälskare måste se
Bill Murray i ”Ghostbusters”. Foto: Columbia Pictures.

Här listar vi populära och bra komedier, med tips på både nya och gamla filmer. 

Bridesmaids (2011)

En rå komedi med Kristen Wiig och Maya Rudolph, om en följeslagare och hennes brudtärnor som ger sig ut på en vild resa inför ett bröllop. Filmen ansågs vara banbrytande när den kom för att den slog brett när den lät kvinnor vara lika grisiga som män.

The Hangover (2009)

En annan modern klassiker, den här gången med Bradley Cooper, Ed Helms och Zach Galifianakis. ”The Hangover” är en komedi om en möhippa som går fel i Las Vegas. Plötsligt måste tre vänner hitta en försvunnen brudgum innan hans bröllop ska äga rum. På vägen händer väldigt många konstiga saker i en stad som är lika med en upp-och nedvärld.

Airplane! (1980)

Det gjordes flera legendariska komedier under 80-talet, som är populära än i dag. ”Airplane” med Leslie Nielsen, är en parodi på katastroffilmer som allmänt anses vara en av de roligaste filmerna någonsin.

Caddyshack (1980)

En annan diamant när vi listar populära och bra komedier är golffilmen ”Caddyschack” med Chevy Chase, Bill Murray och Rodney Dangerfield. Den utspelar sig på en country club där en hel del knäppa figurer huserar. Filmen anses vara en av de mest ikoniska komedifilmerna på 80-talet.

Superbad (2007)

Komedi som innebar genombrottet för både Jonah Hill och Emma Stone. Handlar om tre vänner som tar uppgiften på liv och död att fixa alkohol till en fest.

”Ghostbusters” (1984)

Har du ännu inte sett ”Ghostbusters”? Då är det verkligen dags att ta tag i saken. Filmen med Bill Murray, Dan Aykroyd och Harold Ramis, är en humoristisk science fiction-film om en grupp forskare och deras paranormala möten i New York City. Här finns även en del spännande element, som gör det hela till mer av ett äventyr.

Det här är bara några exempel på populära komedifilmer, det finns många andra bra komedier där ute för olika smaker av humor.

4 thoughts on “Populära och bra komedifilmer alla filmälskare måste se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *