roliga filmer

Behöver du tips på roliga filmer att lyfta upp kvällen med? Här har du tio stycken du bara måste ha sett. De kan även inspirera dig till roliga skämt om det är något som du känner att du är i behov av.

Bra tips på roliga filmer

roliga filmer
Foto: Sony Pictures Releasing.

50 First Dates 

Regi: Peter Segal 

Med: Adam Sandler, Drew Barrymore, Rob Schneider m.fl. 

50 First Dates handlar om en man och kvinna som har det ganska kämpigt. Kärleken för Lucy är ordentlig men det finns en sak som kommer emellan varje gång de ska ses igen. Det är att Lucy inte känner igen Henry. Lucy lider av extrem närminnesförlust. Henry är så besatt att han till varje pris vinner hennes hjärta om på nytt. En film som är rolig, känslosam men framförallt romantisk. 

The Wedding Singer 

Regi: Frank Coraci

Med: Adam Sandelr, Drew Barrymore, Christine Taylor m.fl.

The Wedding Singer är en komedi från 1998 med Adam Sandler som spelar en professionell bröllopssångare vid namn Robbie Hart. En dag blir Robbie lämnad vid altaret av sin fästmö Linda. Samtidigt som han försöker återhämta sig från hjärtesorgen fortsätter han att spela på bröllop. 

Drew Barrymore är en kvinna som är förlovad med en affärsman och denna film handlar om hur Robbie och Julia börjar utveckla känslor för varandra och hur de finns saker som håller de tillbaka. En film för dig som är sugen på lite skratt i kombination med romantik och drama. En kul och humoristisk skildring av kärlek är vad filmen bjuder på. 

Hur man blir av med en kille på 10 dagar

Regi: Donald Petrie

Med: Kate Hudson, Matthew McConaughey, Adam Goldberg m.fl. 

Bland roliga filmer hittar vi denna komedi som handlar om Andie Anderson, som är skribent på en “flashig” tjejtidning vid namn Composure. När en av hennes kollegor blir dumpad får chefen på redaktionen en ide till Andies nästa artikel. Den ska handla om hur du gör dig av med en kille på 10 dagar. 

Det finns en plan och den går ut på att Andie ska träffa en kille som hon sedan ska göra sig av med på 10 dagar. 

En komedi som handlar om kärlek och drama och som är för som vill se något annorlunda och kul.

roliga filmer
Foto: New Line Cinema.

The Mask – ett måste bland roliga filmer

Regi: Chuck Russell 

Med: Jim Carrey, Cameron Diaz, Peter Riegert m.fl. 

Denna film är en rulle som inte behöver en närmare presentation. En komediklassiker av sitt slag som bara måste ses. Jim Carrey spelar i rollen som en bankman och som en dag ser kvinnan, Tina Carlyle, han bara vet att han måste gå fram till. En film med lite skurkar, lite kärlek men framförallt en massor av komedi. 

Ett måste att se om eller om du inte sett omedelbart titta på!  

The Wedding Crasher 

Regi: David Dobkin 

Med: Owen Wilson, Vince Vaughn, Rachel McAdams m.fl. 

Denna romantiska komedi film handlar om de två bästa vännerna John och Jeremy. Deras galna ide är att ha en rolig sommar som går ut på att krascha bröllop för att träffa på massa kvinnor. Ett av de största bröllopen under sommaren får de mer än bara kvinnor, de får då även kärlek och komplikationer på köpet. 

Filmen är för dig som är sugen på en komedi fylld av kärlek och oväntade twists. En lättsam och underhållande film perfekt för helgen eller en avslutning på veckan. 

13 snart 30 

Regi: Gary Winick

Med: Jennifer Garner, Mark Ruffalo, Judy Greer m.fl. 

Den 13-åriga flickan önskade att hon vore 30 år gammal. En dag går denna dröm i uppfyllelse och hon vaknar upp som 30 år gammal kvinna. Det kommer med komplikationer som att tänka på sin karriär samtidigt som hon finner vänskapen med en barndomskärlek. En film med fantastiska skådespelare som Jennifer Garner, Mark Ruffalo, Judy Greer. Denna rulle bjuder på en massa nostalgi till barndomen och kärlek. En av roliga filmer alla måste ha sett.

roliga filmer
Foto: The Weinstein Company.

Du Gör Mig Galen 

Regi: David O. Russell

Med: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro m.fl. 

Pat Solitano har en diagnos med bipolaritet och försöker återfå kontrollen i sitt liv. Efter att han blir utskriven från ett mentalsjukhus flyttar han hem till sina föräldrar och träffar en kvinna, Tiffany, med liknande problem. Tillsammans delar de sina erfarenheter och kämpar för att hitta en guldkant i tillvaron.

Är du sugen på en gripande film om psykisk ohälsa, familjerelationer och kärlek på är denna rulle för dig. 

LÄS OCKSÅ: Här är tips på verklighetsbaserade filmer

G.O.R.A 

Regi: Ömer Faruk Sorak 

Med: Cem Yilmaz, Özge Özberk, Ozan Güven m.fl. 

Den turkiska försäljaren vid namn Arif råkar bli kidnappad av utomjordingar. Arif hamnar på en främmande planet där han tvingas kämpa mot en ond tyrann och hans armé. Charm och humor är Arifs vapen mot tyrannen. Han lyckas att på folket på sin sida och det leder till revolt. 

En kul film som har en mix av science-fiction, humor och spänning. Definitivt värt att se om du är sugen på en komedi. 

Shanghai Noon 

Regi: Tom Dey 

Med: Jackie Chan, Owen Wilson, Lucy Liu m.fl. 

Denna actionkomedi handlar om en kinesisk kejsarens dotter som blir kidnappad och förs till Amerika. Jackie Chan spelar i denna komedi Chong Wang som är en kinesisk imperial vakt som reser till Amerika för att rädda dottern. I Amerika träffar han Roy O’Bannon, tillsammans försöker de rädda kejsarens dotter och på vägen möter de faror och hinder. 

En komedi fylld av rolig humor, kampsport och action.

roliga filmer
Foto: Icon Entertainment International.  

Vad Kvinnor Vill Ha 

Regi: Nancy Meyers

Med: Mel Gibson, Helen Hunt, Marisa Tomei m.fl. 

Reklamchefen Nick Marshall (spelad av Mel Gibson) får en dag förmågan att höra vad kvinnor tänker. Detta ger han en stor fördel inom sitt arbete och kärlekslivet. Den nya förmågan får han att förstå kvinnor bättre och han inser att hans tidigare tänk varit felaktigt och han lär sig att behandla de med respekt och förståelse. 

En högst underhållande och charmig titel bland roliga filmer, som dessutom belyser viktiga frågor kring jämställdhet och relationer. Vi ska också medge att den kan vara en inspirationskälla för dig på jakt efter de bästa raggningsreplikerna.

 

By admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *